25.06.18
Korfbal

Catalunya és setena al mundial sub-17 de korfbal

Amb tres victòries, la selecció catalana supera el balanç de l’any anterior, quan va ser vuitena i només va guanyar un partit

Catalunya va aconseguir la setena posició final en el mundial sub-17 de korfbal disputat a Eindhoven (Països Baixos). Els jugadors i jugadores de la selecció catalana van guanyar tres dels set partits disputats, de manera que van superar el balanç de l’any anterior, quan l’equip es va classificar vuitè amb una sola victòria aconseguida. D’aquesta manera, el seleccionador català, Javier Navarro, va poder expressar al web de la Federació Catalana de Korfbal (FCK) la seva satisfacció, malgrat que l’equip afrontava l’esdeveniment amb expectatives més altes: “Hi ha hagut aspectes molt positius a extreure: l’equip ha anat de menys a més, ja que hi ha una gran diferència entre el nivell mostrat en el darrer partit respecte al primer”.

La selecció catalana sub-17 de korfbal, al mundial d'Eindhoven 2018.

Un debut complicat
La selecció catalana sabia que bona part de les seves opcions de pujar al podi demanaven derrotar Anglaterra en el primer partit. Tanmateix, l’estrena no va ser reeixida (20-8), en gran part perquè el rival es va confirmar com a una de les potències més emergents d’aquest esport, ja que al final va ser tercer.  “Els anglesos estan un esglaó per sobre nostre ara mateix. Són molts alts i físics”, va declarar Navarro, conscient que caldrà treballar fort per revertir la situació. El segon duel es va saldar amb victòria (16-9, contra Eslovàquia), però no així el següent (5-8), contra Hongria, en l’última possibilitat per escalar posicions al Grup B. El darrer compromís de la primera fase era contra una de les màximes favorites, Bèlgica, que es va imposar amb claredat (25-6).

La selecció catalana sub-17 de korfbal, al mundial d'Eindhoven 2018.

De menys a més
La segona fase va tenir un format curiós, en el qual Catalunya, com a quarta del grup B, es va haver d’enfrontar a la cinquena i a la tercera millor selecció de l’altre grup. Els resultats contra Hongria i Eslovàquia s’arrossegaven i, en funció de la classificació final en aquesta nova lligueta de sis equips, es van determinar els duels per a la 5a, 7a i 9a posició. La selecció catalana no va poder batre (11-8) la República Txeca, finalment cinquena del mundial sub-17, però sí Nova Zelanda (14-5), cosa que la deixava en disposició de jugar-se la setena plaça amb Portugal. En un últim partit prou lluït (12-7), l’equip de Javier Navarro i Berta Alomà va poder millorar les prestacions del 2017, contra l’únic que s’havia pogut derrotar però de manera molt més folgada (aleshores, 10-11).

Fotos: Gertrude de Vries.