Erling Haaland anota quatre mentre el Manchester City manté la pressió sobre el seu rival del títol, l'Arsenal

Erling Haaland marca quatre gols quan el Manchester City va vèncer el Wolverhampton Wanderers per 5-1 a la Premier League per mantenir la pressió sobre el seu rival del títol, l'Arsenal.

Manchester City roman a poca distància de l'Arsenal, líder de la Premier League, després d'aconseguir una victòria dominant per 5-1 Wolverhampton Wanderers a l'Etihad Stadium dissabte al vespre.

Tirador líder Erling Haaland va inspirar els Citizens a la victòria amb quatre gols, inclòs un hat-trick a la primera meitat, fent dos penals composts més enllà. Jose Sa a banda i banda d'un potent cop de cap al pal posterior.

Hwang Hee-chan va retirar un dels Wolves poc després del descans, però les seves esperances d'una remuntada es van esvaporar ràpidament quan Haaland va disparar el seu quart menys d'un minut després per restaurar l'avantatge de tres gols del City.

Haaland, que va tenir moltes ocasions per marcar més a l'última mitja hora, va rebre una gran ovació quan va sortir del camp en la fase final, abans del seu substitut. Julià Álvarez va aconseguir un cinquè per marcar una còmoda victòria Pep Guardiolaels homes.

La victòria del Man City significa que es mantenen segons a la taula, però s'han tornat a un punt del líder, l'Arsenal, que aquesta tarda va vèncer el Bournemouth per 3-0, i encara tenen un partit entre mans contra els Gunners.

Els Citizens també han ampliat el seu impressionant homenatge invicte en totes les competicions a 43 partits, establint un nou rècord del club després de superar l'anterior ratxa de 42 partits establerta entre desembre de 1919 i novembre de 1921.

Pel que fa als Wolves, segueixen sent l'11è a la classificació de màxima categoria i les seves escasses esperances de colar-se entre els set primers s'han acabat oficialment, després de la derrota d'avui i també de la victòria per 4-1 del sisè classificat, el Newcastle United a Burnley. Gary O'NeilAra, l'equip se situa a vuit punts del Manchester United, setè, amb només dos partits per jugar.

Haaland, que persegueix la Bota d'Or, reforça les esperances de títol del Man City

Després de marcar el seu retorn de la lesió amb un gol com a substitut en la victòria per 2-0 del cap de setmana passat a Nottingham Forest, Haaland va tornar a fer sentir la seva presència davant els Wolves després de ser recordat a l'alineació titular de Guardiola juntament amb Mateo Kovacic i Phil Fodenaquest últim tornant després de recuperar-se de la malaltia.

Els campions semblaven afamats des del final i després d'algunes ocasions primerenques, Josko Gvardiol va ser esborrat a la caixa per Rayan Ait-Nouri després de llançar un xut per sobre, donant a l'àrbitre Craig Pawson no hi ha més remei que assenyalar el punt de penal al minut 12. Haaland va fer un pas i va enviar Sa pel camí equivocat amb un xut de punt confiat.

El Man City va continuar amb els procediments dominants, però just quan els Wolves van començar a créixer en la competició, els Citizens van duplicar la seva avantatge 10 minuts abans del descans quan Rodri va retallar una centrada en bucle cap al pal del darrere perquè Haaland llançava un cop de cap altíssim a la cantonada més llunyana.

L'equip de Guardiola va rebre un altre penal al final de la mitja part Nelson Semedo va ser sancionat, després d'una revisió del VAR al camp, per un desafiament tardà sobre Haaland que havia esclatat a porteria.

El noruec no va tornar a equivocar-se des del punt de penal, llançant la pilota per la dreta de Sa per segona vegada per completar el seu hat-trick, convertint-se en només el tercer jugador diferent en anotar dos hat-tricks a la primera part de la història de la Premier League. (l'altre va marcar contra el Nottingham Forest la temporada passada), després Andrew Cole i Michael Owen.

Erling Haaland del Manchester City celebra el seu primer gol amb Bernardo Silva i Rodri el 4 de maig de 2024

Haaland despietat ja que els llops no tenien avantguarda

Els Wolves no han pogut registrar ni un sol xut a porteria a la primera part, però han marcat amb el que ha estat el seu únic gol al llarg del partit cinc minuts després del descans per donar-los una mica d'esperança.

Substitut Jean-Ricner Bellegardeque va substituir Mario Lemina a la mitja part, ha rebentat per la dreta i ha colpejat una centrada invitant a la zona de perill, una que Ederson no va poder fer front i va colpejar directament el camí de Hwang per tocar amb confiança al pal posterior: el seu segon gol en tants partits contra el City.

Tot i això, les celebracions dels Wolves es van silenciar a l'instant, ja que Haaland va pujar per l'altre extrem menys d'un minut després per marcar el seu quart i el del City, trobant-se amb una passada en profunditat de Foden abans de rebutjar un repte de Max Kilman i assotant un cop potent a la cantonada més llunyana, tot acaba guanyant Sa.

Haaland ha sumat 25 gols a la Premier League aquesta temporada i està en el seient de conducció per guanyar una segona Bota d'Or consecutiva, ja que ara se situa cinc per davant dels seus rivals més propers. Alexandre Isak i Cole Palmer (tots dos amb 20 gols).

Els visitants es van quedar desinflats pel quart gol del City i van tenir moltes dificultats per trobar un camí a través de la forta línia de fons dels amfitrions, mentre que Haaland a l'altre extrem va tenir nombroses ocasions per marcar una cinquena.

Poc després d'haver rebut un tir amb la dreta per Sa, Haaland s'estava alineant per a un esforç acrobàtic, intentant fer front a un lliurament flotant de Foden, però Toti Gomes primer va posar el cap a la pilota per fer una despejada vital.

Aleshores, el Man City va fregar sal a les ferides dels Wolves quan el substitut Álvarez va llançar un cop clínic a la cantonada inferior dreta cinc minuts després del final per segellar tres punts valuosos per a Guardiola i companys.

Els Citizens són els següents en acció contra Fulham a Craven Cottage l'11 de maig, el mateix dia que els Wolves donen la benvinguda al Crystal Palace a Molineux.