GTWC Brands Hatch, cursa 1: BMW guanya, Valentino Rossi 15è

El BMW M4 continua el seu domini al GT World Challenge, guanyant la primera cursa del campionat Sprint amb el #32 Wrt. El Ferrari de Green-Lappalainen és segon, Rossi i Martin es recuperen a la zona de punts però acaben 15è per penal.

Alessandro Follis

La primera cita de temporada amb el GT World Challenge Europe en la seva versió Sprint es va presentar a l'històric circuit anglès de Brands Hatch. A la pista estreta i suau de Kent BMW va guanyar la cursa 1confirmant així l'excel·lent estat vist a inauguració de la temporada a Paul Ricard. Es tracta del cotxe #32 de Wrt conduït pels belgues Dries Vanthoor i Charles Weertsque va aprofitar una parada en boxes ràpida del seu equip per avançar Ferrari 296 GT3 d'Emil Frey Racing que va començar de pol amb Ben Green i Konsta Lappalainen. Tercer lloc per Mercedes #48 de Maro Engel i Lucas Auermentre que El BMW #46 de Valentino Rossi i Maxime Martin va acabar 15è després d'una sanció de cinc segons per excedir el límit de velocitat al carril de boxes. Els dos van ser protagonistes d'una bona remuntada que els va acostar als 5 primers després de sortir des de la tretzena posició. Per a ells, però, el penediment es redueix, atès que hi participaran només als esdeveniments de Brands Hatch i Misano del campionat Sprint.

La carrera

Allà Ferrari #14 d'Emil Frey Racing va començar des de la pole position amb Ben Greenque ocupava el càrrec a laAston Martin #007 per Mattia Drudi i el BMW #32 per Dries Vanthoor. La lluita entre aquests últims va permetre al britànic de Cavallino guanyar un marge de més de dos segons, mentre que darrere seu el belga de Wrt avançava a l'italià i començava a perseguir el líder. Més enrere, Valentino Rossi va sortir des de la tretzena posició però no ha pogut guanyar posicions durant la primera mitja hora de cursa, que ha transcorregut de manera força lineal i sense grans interrupcions fins al moment del canvi de pilot. Aquí és el moment decisiu: els dos cotxes de les primeres posicions es van reincorporar alhora, però allàEl BMW de Wrt va sortir per davant tot i tenir una distància d'uns dos segons gràcies a una parada ràpida. Charles Weerts es va veure, doncs, haver de defensar-se contra la finlandesa Konsta Lappalainen, amb un buit darrere. Un cotxe de seguretat amb 20 minuts per al final per la retirada de l'Aston Martin, ben conduït per Drudi però sortint de pista amb Baert, va acostar tot el grup, però els dos primers van demostrar tenir un ritme superior. El Mercedes #48 de Lucas Auer va pujar darrere d'ells, mentre que més enrere El BMW #46 de Maxime Martin va llançar una remuntada impressionant avançant a nombrosos rivals i tornant a pujar als punts. Quan faltaven quatre minuts per al final, va entrar un altre cotxe de seguretat per treure un segon Aston Martin gravat, començant així el un sprint final d'una sola volta que no va comportar cap canvi en la classificació. Com Weerts va agafar la bandera a quadres primer per davant de Lappalainen i Auer, mentre que el McLaren de Gamble-Goethe va quedar quart gràcies a les sancions que van patir l'Audi #99 i el Ferrari #69 que van acabar al davant. Una penalització de 5 segons per superar la velocitat màxima al pit-lane li ha costat els punts a Valentino Rossi, amb el seu BMW que ha creuat la línia de meta vuitè.

Les altres classes

Parlant de la classificació general, els cotxes inscrits en les categories Or i Plata també van participar a Brands Hatch. En el primer, l'èxit va serAudi #6 de Liqui Moly Team Engstler amb Max Hofer i Luca Engstler, per davant dels bessons #111 de CSA Racing (Legeret-Gachet) i #25 de Saintéloc (Evrard-Magnus). En Plata, però, es va aconseguir una actuació notable Mercedes #10 de Boutsen VDS que va acabar cinquè amb Aurelien Panis i César Gazeauabans del BMW Wrt #30 de Williams-de Haan i del Ferrari #71 d'AF Corse de Fleming-Donno.