GTWC Brands Hatch, cursa 2: èxit de Mercedes, retirada de Valentino

El Winward Racing Mercedes va dominar la cursa 2, per davant del Ferrari de Vermeulen-Altoè. Retirada del jugador del Pesaro, que fins aleshores havia estat un bon protagonista

Alessandro Follis

Després L'èxit de BMW a la carrera 1 Mercedes guanya la segona ronda diumenge a Brands Hatch. I aquí també va ser un Emil Frey Racing Ferrari que va quedar segon. Lucas Auer i Maro Engel amb el cotxe #48 de Winward Racing van precedir el #69 de Thierry Vermeulen i Giacomo Altoèmentre que el tercer pas anava al Mercedes #9 de Boutsen VDS conduït per Jules Gounon i Maximilian Götz. Una gran vergonya Valentino Rossique va heretar el cotxe de Maxime Martin en la sisena posició i es va veure bones habilitats de defensa, abans de veure's obligat a retirar-se per un problema a la direcció. Cal destacar la victòria a la classe Silver per al Ferrari AF Corse #71 per Eliseo Donno i Thomas Fleming. La GT World Challenge Sprint Series tornarà a la pista el cap de setmana del 17 al 19 de maig a la pista romànica de Misano Adriaticoque suposarà la segona i última aparició de Valentino Rossi de la temporada.

La carrera

Per la segona cita del dia a Brands Hatch dos Mercedes van sortir des de la primera fila, amb el #48 de Lucas Auer per davant del #9 de Jules Gounon. Tercer lloc per al Ferrari #69 de Thierry Vermeulen, fill de l'entrenador de Max Verstappen. Tanmateix, el número 46 de Maxime Martin va fer bé al començament: el belga va pujar en la seva etapa de carrera de l'onzena a la setena posició abans que canviï l'hora del conductor. Mentrestant, Auer va guanyar un avantatge de sis segons sobre Gounon, que el seu company va permetre Maro Engel per tornar còmodament primer després del canvi de conductor. Tanmateix, es va trobar darrere seu Giacomo Altoè al Ferrari #69 d'Emil Frey Racing, que va avançar al Mercedes #9 de Götz als boxes. Més enrere, VAlentino Rossi va sortir de boxes en sisena posició i immediatament es va trobar havent de defensar la seva posició dels atacs del McLaren 720S GT3 #159 de Tom Gamble i el BMW M4 guanyador de la carrera 1 conduït per Dries Vanthoor. A la 29a volta va arribar l'atac de l'anglès al Doctor baixant després de la curva dels Druides, amb Rossi perdent immediatament el contacte amb el McLaren. A la volta 34, Vanthoor també el va avançar. Abans de tot Engel va veure reduir el seu avantatge sobre Altoè, que amb voltes ràpides va portar la diferència a uns tres segons. A la volta 37, Valentino Rossi ha sortit desviat a la sortida de la primera curva, sortint a la grava i perdent algunes posicions. Tanmateix, el problema semblava més greu del que s'esperava i el Doctor es va veure obligat a retirar-se. Si les dues primeres posicions restaven congelades, amb el Mercedes #48 d'Auer-Engel per davant del Ferrari #69 de Vermeulen-Altoè, va esclatar una lluita a quatre pel tercer esglaó del podi que va implicar el Mercedes #9 de Götz, l'Audi #99 d'Aka, el Ferrari #14 de Green i el McLaren #159 de Gamble, que després va arribar a la meta en aquest ordre.

Les altres classes

En la categoria Or, els mateixos protagonistes que a la cursa 1 van pujar al podi, tots en Audi, només en un ordre diferent: victòria per #25 de Saintéloc conduït per Gilles Magnus i Paul Evrard Davant de #6 de Liquy Moly Team Engstler (Engstler-Hofer) i a #111 de CSA Racing (Gachet-Legeret). Èxit a la classe Silver per al Ferrari 296 GT3 d'AF Corse #71dirigida per joves antics protagonistes del Ferrari Challenge Eliseo Donno i Thomas Fleming. Segon lloc per als guanyadors de la cursa 1 Gazeau-Panis on Mercedes #10tercera la BMW Wrt #30 per de Haan-Williams.