17.07.17

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes lamenta profundament la mort de Francesc Martínez de Foix

La seva trajectòria com a dirigent va estar marcada pel seu compromís amb l’esport, amb les persones amb discapacitat intel·lectual i amb el país

La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes vol traslladar el seu més sincer condol a la família i als amics de Francesc Martínez de Foix, arran de la seva mort als 63 anys. Durant la seva llarga i intensa trajectòria com a dirigent esportiu, va mantenir un ferm compromís amb l’esport, amb les persones amb discapacitat intel·lectual i amb el país, que mereix tot el nostre reconeixement.

Fundador de la Federació Catalana d’Esports per a Disminuïts Psíquics (ACELL) i de Special Olympics Catalunya, així com membre del comitè executiu del Comitè Olímpic de Catalunya (COC), va mantenir una estreta vinculació amb la Plataforma, amb la qual va lluitar per al reconeixement internacional de les seleccions catalanes de discapacitats intel·lectuals per part dels organismes internacionals. Ens deixa un llegat de valor incalculable per a l’esport inclusiu, que l’any 2012 el va portar a rebre la Creu de Sant Jordi per la seva tasca en aquesta matèria. Descansi en pau.