13.11.16

Vic dóna el tret de sortida a la temporada d’hivern de les seleccions de la FEEC

Els equips de Raquetes de Neu i d’Esquí de Muntanya representaran el país en diverses competicions internacionals

La Fira de la Muntanya Vic-Collsacabra ha estat l’escenari avui de la presentació de les seleccions catalanes de modalitats d’hivern de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC). L’esdeveniment també ha donat el tret de sortida oficial de la temporada dels membres del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya (CTEMC). Al costat dels esportistes, han participat en l’acte el president de la FEEC, Jordi Merino; el director tècnic de la federació, Marcial Alemán; el coordinador de les àrees Esportiva de Tecnificació i Seleccions Catalanes, Ramon Regí; els seleccionadors de Raquetes de Neu (Just Sociats) i d’Esquí de Muntanya (Joan Cardona); i el director tècnic del Centre de Tecnificació, Gil Orriols.

L’equip de Raquetes de Neu, al mundial

Durant la presentació s’ha destacat el fet que els equips no només participaran en totes les proves imprescindibles del calendari estatal i nacional, sinó també en bona part de les cites clau del panorama internacional. És el cas, sobretot, de la selecció de Raquetes de Neu que, tal com ha recordat el tècnic Just Sociats, “tornarà a representar un any més Catalunya a les competicions més importants de l’any”. El moment culminant arribarà al mes de febrer, amb la presència al Campionat del Món que tindrà lloc a l’estat de Nova York, als Estats Units. També serà un dels grans al·licients en la Copa Catalana de Raquetes de Neu de la FEEC, que disputarà parcialment, i que començarà el 5 de febrer de l’any vinent amb la celebració de l’Open Internacional Foc de Neu, a les Valls d’Àneu.

 

Equip del CTEMC / Miquel Taverna

Referents en Esquí de Muntanya

Pel que fa a la selecció catalana d’Esquí de Muntanya,  en paraules del seleccionador català, Joan Cardona, afegirà “curses de gran prestigi com la Pierramenta” (del 8 a l’11 de març als Alps) als campionats d’Espanya de totes les modalitats. Durant els últims dies, l’equip ha estat preparat la nova temporada de manera intensiva a Tignes (França). El debut competitiu està previst el 7 de gener a Puigcerdà. En la nova temporada, la selecció comptarà amb l’esponsorització de Ferrino i Ferrocarrils de la Generalitat, així com amb la col·laboració de Pomoca, Cebé i Enforma Socks.

El CTEMC és el futur

Finalment, l’acte de Vic també ha servit per presentar els membres del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya, que durant aquest mes ja ha començat uns entrenaments adaptats a cada esportista i que tenen en compte tots els detalls físics, tècnics, mèdics i psicològics. Un dels primers objectius dels joves esquiadors del CTEMC serà el Campionat de Catalunya de Curses Verticals de La Molina del 8 de desembre, en el marc de la Crononiu. En el seu cas, l’esponsorització va a càrrec de Ferrino, Ferrocarrils de la Generalitat i Grupo Adi, amb la col·laboració de Buff, Pomoca, Cebé i Body Molina Intersport.

 

Foto de capçalera: Selecció Catalana de Raquetes de Neu / Miquel Taverna