24.03.14

‘Un país normal’ a la Volta a Catalunya

Reivindicació d’Òmnium Cultural a la primera etapa

La Volta a Catalunya ha començat aquest migdia a Calella amb una reivindicació especial. La secció local d’Òmnium Cultural ha desplegat una pancarta de 30 metres de llargada i 8 d’alçada on s’hi podia llegir el lema ‘És normal voler un país normal’. La lona s’ha instal·lat a la façana de l’edifici de l’antiga Renault, just davant la carretera N-II, per on els ciclistes han passat dues vegades durant l’etapa inaugural.

Amb aquesta acció, Òmnium ha volgut donar visibilitat a la campanya que té com a objectiu normalitzar el dret a decidir dels pobles i defensar la consulta del 9 de novembre, aprofitant el pas d’una de les principals cites esportives del país, que aplega els millors ciclistes del món i genera un impacte mediàtic internacional, ja que fins a 135 mitjans de comunicació la segueixen.

Aquesta és una altra de les accions reivindicatives que es porten a terme durant els grans actes esportius que se celebren al nostre país. Durant la Volta també es despleguen nombroses banderes estelades a diversos indrets del país, però, a més, recentment altres competicions com el Ral·li de Catalunya també han estat escenari d’activitats de difusió i reivindicació de la independència.