F1 Miami, primera victòria de Norris! Verstappen és 2n. Ferrari, Leclerc al podi

L'anglès de McLaren va aconseguir finalment la primera victòria de la seva carrera en la F1: la parada en boxes realitzada sota el règim de Safety Car va ser decisiva. Segons el líder del mundial de Red Bull, el Cavallino tercer amb Charles per davant de Sainz

Periodista

Per fi Lando Norris! L'anglès de McLaren ha entrat merescudament a l'exclusiu club de guanyadors d'un GP de Fórmula 1 i ha aconseguit el rècord poc envejable de 15 podis sense haver pujat ni una sola vegada al graó més alt. Lando va triomfar a Miami, en el seu 110è GP, la sisena cursa d'aquest Campionat del Món que però va veure com l'habitual Max Verstappen va acabar segon, aquesta vegada traït per un cotxe que no li va permetre anar a atacar l'anglès que es va trobar a la liderat de la cursa també gràcies a la afortunada coincidència d'un Safety Car que va sortir poc abans de la seva única parada en boxes. Un pessic de sort que no treu res als mèrits del talent anglès de 24 anys, que finalment s'ha convertit en el rei d'un GP. Ferrari va lluitar bé, però es va haver de conformar amb el tercer lloc amb Leclerc i el quart amb Sainz. Pérez, Hamilton, Tsunoda, Russell, Alonso i Ocon també van anotar punts.

casualitat o potser no

Aquesta cursa, però, va dir que Red Bull no és tan invencible, a jutjar pel gran pas endavant fet per McLaren, l'equip dirigit per la nostra Andrea Stella que va portar aquí un gran paquet d'actualitzacions. Els que també tindrà Ferrari en el proper GP d'Imola. És curiós que aquest “turnaround” arribés en el primer GP en què Adrian Newey es va acomiadar de Red Bull. Només un cas? Al principi el protagonista negatiu és Pérez. El mexicà a 1 va tirar de fona per intentar passar a Leclerc i en anar llarg va permetre que el monegasc es pogués per darrere de Verstappen, que va començar molt bé, i per davant de Sainz, que havia començat millor que ell. L'espanyol va perdre velocitat i, per tant, es va veure superat per Piastri, que va passar molt ràpid a la tercera posició amb el seu McLaren. Pérez també va perdre la cinquena posició davant Norris, que després va ser superat a la primera volta. Verstappen va començar a marcar el seu ritme i darrere, sorprenentment, no va ser Leclerc qui era el principal perseguidor, sinó Piastri, que va avançar al Ferrari de Charles a la quarta volta.

les primeres parades a boxes

Mentre Hamilton, que va començar amb els pneumàtics durs, va començar a lluitar durament amb Hulkenberg, Verstappen va mantenir el marge sobre Piastri al voltant de 3 segons, amb l'australià perseguit pels dos Ferrari. Del grup capdavanter, Pérez va ser el primer a boxes per a la 18a volta: el mexicà va tornar a la pista en desena posició. El pneumàtic mitjà, previst que duri almenys 21 voltes, va portar a Ferrari a decidir la primera parada de Leclerc a la volta 20. Charles va tornar en sisena posició entre els dos Mercedes. El pilot de Ferrari no va necessitar res per atrapar Hamilton, que el va empènyer amb decisió.

cotxe de seguretat decisiu

La cursa es va escalfar a la volta 22 amb un error de Verstappen que va anar massa lluny en frenar i va colpejar un passador que senyalava les xicanes. Cotxe de seguretat virtual per permetre que els comissaris de pista l'eliminessin i Verstappen es va aturar a la volta 24: l'holandès va tornar a la carrera en quarta posició per davant de Leclerc. Al davant, però, Piastri, Sainz i Norris van continuar amb el pneumàtic mitjà fins a la 28a volta, quan van entrar l'australià i l'espanyol. I tan bon punt van tornar a dins, aquí teniu el gir del Safety Car, que va entrar a causa d'un accident entre Sargeant i Magnussen, culpables de l'atropellament del Williams i, per tant, penalitzat amb 10 segons. Un cop de sort per a Norris, que va poder fer la seva parada a la volta 30 i, així, inesperadament mantenir-se al capdavant per davant de Verstappen.

plaques de contacte sainz

La carrera es va reiniciar a la volta 33 i Norris va ser immediatament molt ràpid per allunyar els Drs de Verstappen. Darrere, però, un súper duel entre Piastri i Sainz, que van intentar un atac, però van ser repel·lits amb una maniobra molt extrema pel pilot de McLaren. Pels comissaris, legítima defensa. Sainz, furiós, va haver de tornar a començar tot i a la volta 40 va aconseguir avançar al seu rival, que va calcular malament l'encreuament i, per tant, va fer malbé el seu ala davantera a la part posterior dreta de Sainz. Piastri torna als boxes per a reparacions i la cursa s'arruïna. Però aquest no va ser realment el dia negre de McLaren. Al davant, de fet, les estrelles finalment es van alinear perfectament per a Lando Norris, que no va donar la menor oportunitat d'apropar-se a Verstappen i va viure la primera gran alegria de la seva carrera.