19.02.13

Del Bosque: “No m’imagino un Catalunya-Espanya”

Fa cinc mesos va defensar el dret de Catalunya a voler la independència

Vicente del Bosque, seleccionador espanyol de futbol, ha dit que “no s’imagina” un partit entre Espanya i Catalunya. Del Bosque ha fet aquestes declaracions a Madrid, en una trobada informativa amb el ministre d’Exteriors espanyol, José Manuel García-Margallo, sota el lema ‘Marca Espanya ¿Valor en alça?’. Aquestes paraules es contradiuen amb el discurs que el seleccionador espanyol va fer després de l’Onze de Setembre, quan en una entrevista a la Cadena SER va defensar l’aparició de Pep Guardiola en la multitudinària manifestació pels carrers de Barcelona i va dir clarament que “Catalunya té dret a defensar la independència”.

Avui, però, Del Bosque ha recuperat el discurs unionista que promouen els sectors majoritaris de l’estat espanyol. “Un dels focus principals d’unió de l’equip nacional són els tres porters. Un és català, un altre madrileny i el tercer andalús. Un d’ells juga més que l’altre, i l’últim amb prou feines ha disputat minuts. Però entre ells no hi ha cap fissura”, ha argumentat Del Bosque.

El seleccionador espanyol, en el seu repàs als assumptes de més actualitat al futbol espanyol, ha definit com un cas de “sectarisme que no ha d’existir”, el rebuig d’un sector de l’afició del Celta de Vigo a que Salva Ballesta fos el segon entrenador. Per Del Bosque, “s’ha de triar a algú per raó dels mèrits professionals i no rebutjar-lo per les idees polítiques, ja que a més, en aquest cas i per ser espanyol, resulta una obvietat”. Potser Del Bosque no ha volgut recordar com Ballesta ha atacat en repetides ocasions als pobles basc i català, i els insults que va proferir a Oleguer Presas ara fa sis anys.