09.01.13

El govern espanyol va intentar boicotejar la selecció de Gibraltar d’hoquei herba

Al Torneig de Reis que organitza el RC Polo de Barcelona

El govern de Gibraltar ha denunciat que el govern espanyol, mitjançant el Consejo Superior de Deportes, va intervenir de manera “vergonyosa” per evitar que la selecció gibraltarenya s’enfrontés a cap equip català o espanyol.

En un comunicat, el Ministre d’Esports i Cultura gibraltareny denuncia que el CSD va pressionar els organitzadors del Torneig Internacional de Reis perquè canviessin el programa dels partits, de manera que Gibraltar s’enfrontés a un club canadenc enlloc d’a un de català. El govern remarca que els equips de Gibraltar han jugat aquest torneig internacional en nombroses ocasions sense cap incident, i lamenta que un esdeveniment esportiu “pugui ser políticament manipulat d’aquesta manera”.

En declaracions al Gibraltar Chronicle i a la GBC, el capità de la selecció gibraltarenya, Carl Ramagge, explica que “20 minuts abans del partit que havíem de jugar contra el Pedralbes, ens van avisar des de la nostra federació que el CSD volia impedir que un equip gibraltareny jugués a l’estat espanyol. També van amenaçar el Polo com a organitzador i el Pedralbes com a rival nostre. Malgrat tot, vam jugar però amb la moral una mica tocada, i vam perdre 6-1”. L’endemà la cosa va anar diferent i tot i que en un principi Gibraltar s’havia d’enfrontar al Polo en un partit televisat per Esport3, finalment els organitzadors van modificar el calendari i els gibraltarenys es van enfrontar (sense càmeres) a l’equip canadenc de la Universitat de British Columbia.