04.10.19
Dards

Tercera participació de Catalunya en la Copa del Món de dards

La gran novetat de la selecció catalana a Romania serà el retorn de l’equip femení, vuit anys després del debut a Irlanda 2011

La selecció catalana disputarà del 7 al 12 d’octubre la 22a edició de la Copa del Món de dards a Cluj-Napoca (Romania). Serà la tercera participació de Catalunya en aquest torneig de caràcter bianual, que se celebra tots els anys senars des del 1977 i aplega els principals països membres de la Federació Mundial de Dards (WDF). La Federació Catalana de Dards (FCD) ja va enviar un equip masculí i un altre de femení a Castlebar (Irlanda) l’any del seu ingrés, el 2011, però la seva única altra presència al mundial va ser a Antalya (Turquia) el 2015, i només amb els nois. La llunyania del Canadà i el Japó, i les conseqüents despeses econòmiques, expliquen les absències del 2013 i del 2017.

La selecció catalana femenina de dards, en la cerimònia inaugural de la Copa d'Europa de la WDF 2018, a Budapest (Hongria).
La selecció catalana femenina de dards, en l’europeu de Budapest del 2018.

Torna la selecció femenina
El combinat femení tampoc no va viatjar fins a Antalya per un canvi de normativa respecte a l’existent el 2011, que equiparava el nombre de participants per equips en tots dos gèneres. L’any 2015, Catalunya encara no disposava de quatre jugadores -a Irlanda n’hi van anar dues- amb la qualitat suficient per afrontar l’exigència d’una Copa del Món. Afortunadament, gràcies a la meteòrica evolució dels dards catalans derivada del reconeixement internacional, ara s’ha pogut configurar una selecció de moltes garanties, formada per Núria Plaza (CD Piritoño), Loli Cascales (CEDSAB), Iolanda Riba (CD Baix Camp) i Montse Boronat (CD Tarragona). Fa un any van ser 19enes d’Europa i, en les dues últimes Med Cup, acumulen un triomf (2017) i dos quarts llocs (2019).

La selecció catalana masculina de dards, en la cerimònia inaugural de la Copa d'Europa de la WDF 2018, a Budapest (Hongria).
Els participants masculins en l’europeu de l’any passat, a Hongria.

Un bloc masculí consolidat
Pel que fa a l’equip masculí, el seleccionador català, Tony Gragera, ha confiat en els mateixos jugadors que van disputar la Med Cup a Salou del mes de maig i que van tancar en setena posició. Són Josep Arimany (Club Dards Olot), Carles Arola (CD Piritoño), Enric Cid (CD La Xarxa) i Sergio Garrido (CD Baix Camp). Tots ells tenen experiència internacional, sobretot Arola, que ja ha disputat tres europeus i dos mundials i arriba en gran forma després d’haver-se proclamat campió de l’FCD Anniversary Open i del Campionat de Catalunya. Arimany també ha disputat dos europeus i Garrido, un, mentre que Cid podrà treure profit de l’experiència acumulada en la competició mediterrània d’aquest any.

Els participants catalans en el Romanian Darts Festival 2019.
Els participants catalans en el Romanian Darts Festival 2019.

Participació massiva
El Grand Hotel Itàlia de Cluj-Napoca serà l’escenari de la Copa del Món de la WDF, que comptarà amb la participació de 54 equips masculins, 48 femenins i 20 de juniors (menors de 18 anys). Per equips es juga en el format de grups per, posteriorment, passar a les eliminatòries. En categoria femenina. Catalunya s’enfrontarà a Irlanda del Nord i Sèrbia mentre que, en la masculina, ho farà contra França, l’Illa de Man i Anglaterra. El format individual i per parelles, en canvi, són a KO directe des de l’inici. Al final de totes les competicions, la selecció amb més punts es proclamarà campiona de la WDF World Cup tant en categoria femenina com en la masculina. En aquest enllaç hi podeu consultar el programa de la competició i, en aquest altre, els diferents rivals previstos dels esportistes catalans.