10.09.18
Quad Rugbi

Catalunya, quarta al Trofeu Internacional de Quad Rugbi

La selecció catalana va plantar cara als tres equips que van visitar Barcelona, que formen part de l’elit mundial

La selecció catalana va brillar durant la seva participació en la primera edició del Trofeu Internacional de Quad Rugbi, disputat aquest cap de setmana a les instal·lacions del CEM de l’Espanya Industrial de Barcelona. Malgrat acabar en quarta i última posició, l’equip de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF) va plantar cara als tres rivals, integrants de l’elit mundial d’aquesta disciplina esportiva. Catalunya fins i tot va aconseguir imposar-se en el primer partit disputat, contra els Fighting Snakes de Suïssa (40-34), en un duel que ja dominava al descans (19-16). Més tard, el desgast físic també va passar factura.

La selecció catalana, amb la 2a equipació, al Trofeu Internacional de Quad Rugbi de Barcelona.
La selecció catalana, amb la 2a equipació, al Trofeu Internacional de quad rugbi.

El rival de la selecció catalana en el segon partit, disputat dissabte a la tarda, era el gran favorit i finalment campió: el CAPSAAA de París (França). El conjunt amfitrió només estava tres punts per sota a la mitja part (18-21) i no va ser fins a la represa que els francesos van marcar la diferència, gràcies a un augment de la intensitat (31-45). Catalunya encara conservava la possibilitat de classificar-se per a la gran final de diumenge, en cas de victòria contra els Wildboars (Hongria). Tanmateix, els visitants van avançar-se de manera significativa durant el primer temps (20-25) i es van acabar imposant pràcticament amb el mateix avantatge (40-46).

El podi final del Trofeu Internacional de Quad Rugbi.
El podi final del Trofeu Internacional de Quad Rugbi de Barcelona.

El partit pel tercer i quart lloc va ser diferent del de la primera jornada. La selecció catalana no va poder repetir la gran actuació del debut però va mantenir l’emoció fins al final, en un duel marcat per la igualtat absoluta. El resultat al descans era d’empat (20-20) i els suïssos tan sols es van poder imposar de dos (37-39). Per la seva banda, el CAPSAAA de París va demostrar la seva superioritat davant dels Wildboars (57-34) i es va convertir en el campió de la primera edició del Trofeu Internacional de Quad Rugbi a Barcelona.