03.07.18
Beisbol i Softbol

Catalunya, sisena a la Prague Softball Week

Era la primera participació de la selecció catalana sub-25 en aquesta competició, que comptava amb equips locals, alemanys, austríacs, polonesos, nord-americans i grecs

La selecció catalana sub-25 de softbol va assolir una meritòria sisena plaça en la Prague Softball Week, un torneig internacional amb la presència de 10 equips diferents. L’equip dirigit per Emmanuel Francis i Eric Segura, que debutava en aquesta competició amb més de 20 anys d’història, va lluitar fins al final per a un cinquè lloc que es va quedar a tocar. En total, Catalunya va guanyar dos dels cinc partits que es van disputar. Una marca gens menyspreable tenint present que els rivals provenien de països tan diversos i consolidats com la República Txeca, Alemanya, Àustria, Polònia, Grècia i els Estats Units.

La selecció catalana sub-25 de softbol, a la Prague Softball Week, contra Alemanya..
La selecció catalana sub-25 de softbol, contra Alemanya..

Un inici dur
La selecció catalana es va estrenar contra la República Txeca sub-22, en el que era el primer partit del torneig. Malgrat els esforços, les txeques es van acabar imposant al conjunt de Francis i Segura per 4 carreres a 2. Tanmateix, les estadístiques de tots dos equips van ser molt semblants. Encara el mateix dia, Catalunya es va enfrontar a la potent Alemanya, que no va deixar cap opció. El duel va acabar per diferència a la quarta entrada (10-0).

La selecció catalana sub-25 de softbol, a la Prague Softball Week.

Capacitat de reacció
Amb un registre no gaire esperançador de dues derrotes en dos partits jugats, les jugadores de Francis i Segura necessitaven guanyar els dos partits que de la fase de grups que els restaven si volien tenir alguna opció de quedar a la part mitjana de la taula. Així ho van fer. Contra Grècia van desplegar tot el seu potencial ofensiu i van assegurar-se el triomf per diferència de carreres a la quarta entrada (10-0). En canvi, enfront de Polònia sub-22, el duel va ser més ajustat fins a la cinquena entrada, quan Catalunya va prendre definitivament la iniciativa (9-3).

La selecció catalana sub-25 de softbol, a la Prague Softball Week, amb els Estats Units.
Fotografia conjunta amb l’equip dels Estats Units.

A un sol pas del cinquè lloc
Ja en l’última jornada del campionat, els encreuaments finals van quedar definits i monopolitzats per les diferents seleccions d’Alemanya i de la República Txeca, que es van repartir les quatre primeres posicions. En la lluita per la cinquena plaça, la selecció catalana es va veure les cares amb l’únic equip americà de la competició, les USA Athletes, a qui va tenir opcions de derrotar fins a l’últim tram del duel (11-8). Una vegada més, el softbol català ha ensenyat en competicions europees que té un nivell alt i que segueix creixent per formar part de l’elit continental.