30.12.17

Les seleccions catalanes tornen a demostrar al Món que no es pot entendre l’hoquei sobre patins sense Catalunya

Victòria de l’equip femení (4-3) i derrota del masculí (2-4) contra dos combinats mundials en una festa Nadal Sobre Rodes de Vic marcada per l’espectacle

Les seleccions catalanes absolutes masculina i femenina d’hoquei sobre patins han exhibit tot el seu potencial durant els amistosos disputats contra dos combinats mundials en el marc de la festa Nadal Sobre Rodes de Vic. Al marge dels resultats (derrota 2-4 dels nois i victòria 4-3 de les noies), tots dos conjunts han plantat cara a algunes de les principals figures del seu esport, de manera que han pogut tornar a alimentar el somni de poder fer un gran paper tant en mundials com en europeus en el moment que arribi el reconeixement internacional de la Federació Catalana de Patinatge (FCP). El públic que ha assistit al Pavelló Municipal Castell d’en Planes ha gaudit d’un espectacle immillorable i ha pogut reivindicar l’oficialitat dels seus equips nacionals, a banda de sol·licitar la llibertat pels presos polítics quan les jugadores de Josep Maria Barberà han desplegat una pancarta, i contribuir a la lluita contra el càncer infantil, ja que tota la recaptació anava destinada a la Fundació Joan Petit Nens amb Càncer.

Un inici de vertigen
La selecció catalana masculina ha viscut els millors minuts a l’inici del partit, fruit de la pressió plantejada pel seu tècnic, Jordi Camps. Martí Casas ha inaugurat el marcador només començar i hauria pogut ampliar la diferència si hagués aprofitat una falta directa al minut 6. Les millors ocasions eren catalanes i només l’encert de Darío Giménez ha evitat que els amfitrions marxessin al descans amb avantatge (1-1).

Els catalans, decisius
La selecció catalana destacava per la joventut de la majoria dels seus membres, mentre que la selecció mundial disposava de diversos jugadors consagrats, també catalans. Aquests han estat decisius en la victòria visitant, amb l’1-2 de Marc Gual, un penal aturat per Aitor Egurrola a Gerard Pujol i el 2-3 d’Enric Torner. Abans, Sergi Aragonès havia empatat amb una canonada des del cercle central. La sentència del partit per a la Resta del Món l’ha donat el gallec Edu Lamas, a vuit minuts per al final, amb una jugada individual des de darrere de la porteria.

Partit de poder a poder
El duel femení ha estat molt emocionant i ple d’alternatives. Berta Busquets ha enviat una pilota al pal només començar però ha estat l’alemanya Maren Wichardt qui ha establert el 0-1. L’empat ha arribat a 4 minuts per al descans, amb un penal transformat per Yolanda Fort, que ha esperonat la selecció catalana amb vista a la segona meitat.

Gemma Solé, decisiva
Dos gols consecutius de la jugadora del Cerdanyola Gemma Solé han deixat en anècdota l’1-2 aconseguit per l’asturiana Tasha Lee i han fet justícia a la superioritat catalana. Laia Salicrú també ha estat decisiva per a la victòria tot aturant un penal, que ha permès que el 4-2 de Patrícia Miret, de falta directa, fos gairebé definitiu. Tanmateix, l’emoció ha durat fins al final, després d’una nova diana de Lee.

Fotos selecció masculina i darrera: Svetlana Akimova.