23.11.17

Catalunya disputa el mundial de físic-culturisme de Bordeus amb l’objectiu de seguir acumulant podis individuals i per equips

Malgrat disposar d’una desena d’esportistes menys, la selecció catalana aspira a arrabassar-li el subcampionat a l’equip espanyol

La selecció catalana de físic-culturisme viatja demà a Bordeus (França) per disputar-hi una nova edició del mundial de l’especialitat. Ja a la tarda se sotmetrà als controls de pesatge i antidopatge, per centrar-se plenament en la competició durant tota la jornada de dissabte. La llista de convocats està formada per 19 esportistes -13 en categoria masculina i 6, en la femenina-, escollits arran dels resultats aconseguits en l’última edició de l’Open de Catalunya, el 4 de novembre a Pallejà. Són els següents: Hammy Ouedraogo i Daniel Peralta (Sub 21); Sílvia Pineda (Musculades Sub 21); Eva Jaén (Musculades -52 kg); Núria Domènech i Isa Fontbona (Musculades +52 kg); Carla Torell i Adriana Barbosa (Body Figure); Miguel A. Jiménez, José Garcera i Daniel Horna (Sènior -65 kg); Moisés Escabias (Sènior -70 kg); Adrià Albiol (Sènior -75 kg); Javier Mendoza (Sènior -80 kg); Fèlix Barrachina (Sènior -85 kg); Álvaro Magaña (Màster I); Antonio Fuentes i José M. García (Màster II); i Manuel Velasco (Màster III).

4 o 5 triomfs en l’horitzó
L’expedició catalana està formada per tres esportistes més que no pas al mes de juny, quan es va proclamar subcampiona d’Europa a Salamanca. Segons el president de la federació catalana, Enric Torrent, la selecció no només ha millorat en quantitat, sinó també en qualitat, ja que “la gent que repeteix participació està millor de forma i també s’han incorporat d’altres esportistes amb  molta experiència”. En aquest sentit, és optimista i veu possible l’obtenció d’un altre gran resultat a Bordeus: “Es poden aconseguir perfectament 4 o 5 victòries individuals, tot i que això sempre depèn d’altres països. Per equips, serà impossible superar França perquè es presenta amb 42 o 43 atletes però, amb una mica de sort, sí que podem optar al subcampionat, malgrat que la delegació espanyola comptarà amb més d’una trentena de participants. Es tracta d’intentar fer valer la qualitat dels nostres 19 esportistes”, etziba.

Abonats al podi
Des que Catalunya va ser cinquena tant en l’europeu com al mundial del 2013, només ha baixat una vegada del podi per equips de les principals competicions internacionals: la cinquena plaça en l’europeu del 2015. Als mundials, encadena un tercer lloc, una primera plaça -com a local-, i una altra tercera posició. D’aquesta manera, un subcampionat a Bordeus confirmaria el salt de qualitat experimentat durant els últims anys. El mundial s’havia de disputar inicialment a Guadalupe a principis de novembre però va ser cancel·lat a l’agost a causa de les destrosses ocasionades per l’huracà Maria a l’illa. Això ha acabat augmentant l’exigència dels entrenaments i de l’alimentació, ja que, en un esport tan científic com el físic-culturisme, les alteracions en el calendari es noten molt. D’aquesta manera, entre l’Open de Catalunya i el mundial han acabat passant tres setmanes, que és més de l’habitual. Tot i això, Torrent no pateix per cap influència negativa: “Els números de les preparacions han canviat per tots els països”.

Fotos: Manuel Balaguer.