17.10.17

Ricardo Fernández i María José Gómez es proclamen a Salou campions de Catalunya de dards per primera vegada

Fernández també s’imposa en la modalitat de parelles amb Ángel Rodríguez i el Piritoño CD de Malgrat de Mar venç per clubs

Ricardo Fernández i María José Gómez, tots dos del CD Olot, es van proclamar campions de Catalunya de dards en la competició celebrada aquest cap de setmana a l’Hotel Best Cap Salou. Tots dos van estrenar el seu palmarès en el campionat nacional individual que organitza la Federació Catalana de Dards (FCD), que oferia una plaça directa, tant en categoria masculina com femenina, per participar en el Winmau World Masters i en el play-off classificatori d’aquest gener a Londres per al Campionat del Món. Un total de 32 esportistes van participar en el quadre masculí i 8 en el femení, en un torneig que es jugava per eliminatòries directes al millor de 7 jocs -excepte la final masculina, a 9- i al 501 Doble Out.

Nous campions
Fernàndez es va imposar en la final a Gabriel Olivé (5-1), que en cas d’haver guanyat també hauria sumat el seu primer títol. Els seus rivals en les semifinals, als quals van derrotar 4-0 i 3-4, respectivament, havien estat dos antics campions: Raúl Invernón (2010)  i Antonio Muñoz Ramos (2013). El vigent defensor del títol, Carles Arola, va caure en els vuitens de final (4-3, contra Antonio García-Heredia). Pel que fa a la final femenina, Gómez (4-2) va impedir que Núria Plaza sumés el seu segon campionat, després de l’aconseguit en l’edició inicial, l’any 2007. En les semifinals, la primera es va desfer de Judit Sumell (4-2) i la segona, de Gemma Buscà (2-4).

Segon èxit de Fernández
Pel que fa a la modalitat de parelles, Ricardo Fernández va sumar el segon èxit del cap de setmana, en aquest cas fent equip amb Ángel Rodríguez (Piritoño CD). Un total de 13 parelles van formar part d’aquesta edició del campionat de Catalunya i en la primera ronda ja es van registrar algunes eliminacions destacades. Fernández i Rodríguez van batre en semifinals (4-1) Òscar Vera i Josep Arimany (CD Olot) mentre que, en l’altre enfrontament que donava accés al duel decisiu, Toni Rodríguez i Carles Arola (Piritoño CD) van vèncer (4-1) Jesús Soria i Francisco Caparros (Esplugues CD). La final va estar força renyida però se la van anotar Fernández i Rodríguez per 4-1.

El Piritoño, tres anys després
L’altre campionat de Catalunya en disputa era de la modalitat de clubs. La victòria va correspondre al Piritoño CD de Malgrat de Mar, que va ser el millor en una lliga de vuit participants jugada al 501 amb començament directe i sortida amb doble, al millor de 25 punts. Atès que la jornada va durar poc més de nou hores, la resistència i la regularitat van ser factors tan importants com la punteria. Els maresmencs van aconseguir guanyar els set partits que van disputar i, d’aquesta manera, van recuperar la corona que ja havien guanyat el 2014. El CD Olot, amb una única derrota, va ser segon, mentre que la lluita pel darrer graó del podi es va caracteritzar per la igualtat. Hi va haver un triple empat a quatre victòries del tercer al cinquè classificat, que va desigualar la diferència de jocs a favor i en contra, així com l’average particular. D’aquesta manera, el CD Baix Camp de Reus va acabar per davant del CD Palafrugell i del Club Dards La Xarxa de Puig-Reig.

Classificació per clubs

Pos.

Club

J

G

P

A favor

En contra

Dif.

Punts

1

PIRITOÑO CD

7

7

0

91

41

50

21

2

CD OLOT

7

6

1

84

45

39

19

3

CD BAIX CAMP

7

4

3

77

61

16

15

4

PALAFRUGELL CD

7

4

3

75

61

14

15

5

CD LA XARXA

7

4

3

75

61

14

15

6

ESPLUGUES CD

7

2

4

56

82

-26

11

7

GUARDIOLA CD

7

1

6

38

90

-52

9

8

COSSETANS CD

7

0

7

36

91

-55

7