20.04.17

La selecció catalana de físic-culturisme que disputarà l’europeu de Salamanca es decidirà el 27 de maig

La Sala Pal·ladius de Pallejà tornarà a acollir el Campionat de Catalunya, que determinarà la convocatòria

Tal com és habitual, el Campionat de Catalunya decidirà la selecció catalana que disputarà el Campionat d’Europa de físic-culturisme, que tindrà lloc el 9 i 10 de juny en la localitat espanyola de Salamanca. La cita serà el dissabte 27 de maig a la Sala Pal.ladius de Pallejà, que ja ha estat acollint les competicions nacionals de les dues últimes temporades i ho farà durant quatre anys més. L’elecció de la convocatòria per a l’europeu és objectiva i seguirà escrupolosament l’ordre dels resultats en el campionat català. El pesatge es durà a terme a les dues del migdia i la competició començarà a les quatre de la tarda, amb les categories habituals en el programa.

 

La proximitat amb Salamanca permetrà que la federació catalana pugui presentar una delegació força nombrosa en el torneig continental, de manera que podrà optar a repetir la presència al podi de l’última edició, a Choisy-le-Roy (França). En canvi -de la mateixa manera que la resta de seleccions europees-, haurà de portar un equip més reduït al Campionat del Món del 3 i 4 de novembre, ja que aquest es disputarà al departament d’ultramar francès de Guadalupe, a les Petites Antilles, entre el mar Carib i l’oceà Atlàntic. Aquest fet farà que el Campionat de Catalunya del 27 de maig obri les portes a més internacionalitats que no pas l’Open de Catalunya de l’octubre, que és el torneig que classificarà per al mundial

Al marge de les seus de l’europeuSalamanca– i del mundialBaie Mahault, on França exercirà d’amfitriona- d’aquest 2017, ja es coneixen els països que acolliran els principals esdeveniments de la Unió Internacional de físic-culturisme (UIBBN) dels pròxims dos anys. La temporada que ve, el Campionat d’Europa tindrà lloc a França i el del Món, a Eslovàquia, mentre que, el 2019, Catalunya assumirà l’organització de l’europeu. Aquell mateix any, el mundial tornarà a sortir d’Europa, ja que es farà a Sud-àfrica.