28.02.17

El Perú serà demà la primera selecció reconeguda de softbol femení que s’enfronta a Catalunya

L’equip de Xavier Civit es posa a prova a Gavà contra la 21a selecció del món un mes després del triple duel contra Euskadi

La selecció catalana absoluta de softbol femení disputa demà (20.15 h) el quart partit amistós en poc més d’un mes. Si a finals de gener va protagonitzar un triple enfrontament contra Euskadi -amb un balanç d’1 victòria i 2 derrotes-, en aquest cas rebrà el Perú a les instal·lacions esportives de Can Torelló, a Gavà. El combinat sud-americà és el 21è del rànquing mundial i va aconseguir aquesta mateixa posició en el mundial disputat l’any passat al Canadà, on va aconseguir 4 victòries pel mateix nombre de derrotes. Tot i que li faltaran “tres o quatre jugadores” d’aquell grup, ja que militen als Estats Units, jugar contra les peruanes implica un test de molt nivell per a Catalunya. Ho afirma el mànager del conjunt català i del Sant Boi, Xavier Civit, que també és el coach (segon entrenador) de la selecció espanyola: “És una oportunitat de competir contra una selecció nacional reconeguda, cosa que fins ara no havíem pogut fer”. Un fet sense precedents que el president de la Federació Catalana de Beisbol i Softbol (FCBS), Jordi Vallès, també reivindica: “És la primera vegada a la història que Catalunya disputa un partit d’aquest calibre per demostrar que té un equip per competir a qualsevol nivell”.

Opcions de victòria

La bona relació de la FCBS amb en Rafael Llames, president de la federació basca i entrenador del Perú en l’últim mundial, ha facilitat aquest enfrontament, que s’emmarca en una gira pel País Valencià i Euskadi. Aquest cap de setmana, a València, el Perú va jugar quatre vegades contra la selecció espanyola, que la va derrotar en totes les ocasions (0-12, 3-0, 2-9 i 8-0). Malgrat que Catalunya comptarà amb cinc de les protagonistes d’aquells partits, Civit no se’n refia i preveu un duel molt igualat: “És un equip jove que, sense arribar al nivell d’Itàlia, Holanda o altres equips de Sud-amèrica, juga bé. Té una bona defensa i recursos amb el bat, tot i que tampoc no destaca per la seva potència. El partit serà disputat tenint presents els punts forts de cada equip”. És en aquest context que opina que la selecció catalana ha de fer el seu joc: “Sortirem a guanyar perquè tenim opcions. Confio molt en les jugadores tot i que tenim alguna baixa. En cap cas serem conservadores”.

La continuïtat, clau per al futur

Pel que fa als precedents recents contra Euskadi -malgrat les dues derrotes-, Civit considera que seran molt beneficiosos amb vista a l’objectiu d’excel·lir contra el Perú: “La selecció basca és bastant forta i va ser un bon cap de setmana per a nosaltres. A veure si podem tenir continuïtat perquè aquesta és la nostra il·lusió. Amb l’inici de la Lliga serà més difícil trobar dates per jugar més amistosos però sempre sorgeixen oportunitats”. Sobre les opcions que pot tenir la selecció catalana de softbol femení amb la independència i, conseqüentment, amb la participació en competicions internacionals, el seleccionador afirma que encara són una incògnita. Per aquest mateix motiu, opina que és tan important seguir organitzant partits com el de demà: “Hauríem de treballar molt per poder arribar al mundial. Ens hauríem de classificar a través d’una de les places que té assignades Europa, on hi ha seleccions més fortes. El més important és que estem en la línia de donar continuïtat a la nostra selecció absoluta. Després, tot el que pugui passar, benvingut serà”.

La convocatòria de Catalunya contra el Perú:

JESSICA IBORRA C.B.S. Sant Boi

RAQUEL FERNÁNDEZ C.B.S. Sant Boi

MIREIA GUTIÉRREZ C.B.S. Sant Boi

ALEXANDRA LEÓN C.B.S. Sant Boi

BEATRIZ PAREJO C.B.S. Sant Boi

ROSER JONÁS C.B.S. Sant Boi

ANNA SOBRINO C.B. Viladecans

CARLA SEGURA C.B. Viladecans

JUDITH LEYVA C.B. Viladecans

LAIA IBÁÑEZ C.B. Viladecans

PAULA SERRANO C.B. Viladecans

IVETTE ESPÍN C.B. Viladecans

RAQUEL MONCHO Projecte S. Gavanenc

Manager XAVIER CIVIT

Coach JOSEP SEGURA

 

Fotografies: Federació Catalana de Beisbol i Softbol, Jordi Cortadella.