18.06.14

Catalunya participa al Mundial de ràquetbol

Fins dissabte al Canadà, amb l’objectiu d’aconseguir la millor posició històrica

La Selecció Catalana de ràquetbol participa fins dissabte vinent al Campionat del Món de ràquetbol. La competició té lloc a Burlington (Canadà), una ciutat propera a Toronto. La cerimònia d’inauguració es va celebrar divendres passat, amb la presència del Ministre d’Esports del Canadà, Bal Gosal, i el president de la Federació Internacional, Osvaldo Maggi.

En total, 24 països participaran en aquest Mundial, que té com a principals favorits els Estats Units, els amfitrions Canadà, Mèxic, Bolívia, Japó i Corea del Sud. Pel que fa a Catalunya, intentarà millorar la 13a posició que va aconseguir fa 6 anys, al Campionat del Món que es va celebrar a Irlanda. Anteriorment, havia estat 17 al Mundial del 2006 a la República Dominicana.

Els representants de la Selecció Catalana que repeteixen respecte als que van competir a l’últim Mundial són Víctor Montserrat (dues vegades campió d’Europa i 9è al Mundial del 2008) i Beth Consegal (campiona d’Europa a París el 2009). Els altres dos jugadors també han representat la Selecció Catalana en altres tornejos: Dani Pascual (3r a l’Europeu de Bèrgam) i Anna Ventura (Mundial del 2006 i 3a a Bèrgam).