15.10.12

La Selecció Catalana, 3a a la Copa del Món de curses de muntanya

Núria Picas ha estat 2a a la general femenina

La Selecció Catalana de curses de muntanya no ha pogut revalidar el títol que havia aconseguit en les set edicions anteriors de la Copa del Món (Skyrunner World Series). En una temporada marcada per la crisi econòmica, els atletes del nostre país no han pogut participar en totes les curses del calendari, i això n’ha afectat els resultats. Malgrat tot, per equips la Selecció Catalana ha acabat en 3a posició, per darrere del Salomon Santiveri i el Salomon. A més, en categoria femenina Núria Picas ha acabat en 2a posició i també ha pujat al podi, per darrere de la vencedora, la sueca Emilie Forsberg. En categoria masculina, el més destacat dels atletes de la Selecció Catalana ha estat Marc Pinsach, que ha acabat en 14a posició a la classificació general.

Cal destacar que el gran vencedor de la competició ha estat el millor corredor de muntanya de la història, el català Kilian Jornet, que competeix per l’equip Salomon Santiveri. Jornet ha guanyat l’última prova del calendari, la Kinabalu (Malàisia) i s’ha endut per quarta vegada la Copa del Món, una fita que mai ningú no havia aconseguit abans. Jornet va guanyar els dos primers títols amb la Selecció Catalana de la FEEC, abans de començar a competir pel seu equip actual.

Catalunya continua demostrant que és una de les grans potències mundials de les curses de muntanya. Tot i no haver pogut repetir els èxits de les temporades anteriors en la Copa del Món, cal recordar que enguany els atletes catalans també van fer un molt bon paper als Skygames que es van disputar a la Ribagorça.