27.09.10

Catalunya campiona d’Europa!

Primer títol europeu de pitch & putt davant l’eterna bèstia negra: Irlanda

La selecció catalana de pitch & putt ha guanyat el VI Campionat d’Europa per equips que s’ha jugat del 24 al 26 de setembre al P&P Papalús de Lloret de Mar. En la final Catalunya va superar per 5 a 4 a Irlanda que havia guanyat les cinc edicions anteriors. Prèviament Catalunya s’havia imposat a Suïssa per 7 a 2 en quarts de final i a Holanda per 8 a 1 en semifinals.

Pel matí en els partits per parelles Irlanda s’avançava per 2 a 1, resultat que demostrava la igualtat dels dos equips.

Posteriorment en els partits individuals els jugadors catalans donaven el millor de si mateixos sobre el camp i capgiraven el marcador. El primer català en guanyar el seu partit va ser Enric Sanz que es desfeia de John Walsh, tercer millor jugador del món i actual líder del rànking irlandès, per sis forats quan en faltaven quatre. Minuts després Fernando Cano, campió del món individual, també guanyava a Kieron Dunscombe i el marcador es posava 3 a 2 per Catalunya. Chris Scannell guanyava a Daniel Giménez i el resultat es tornava a empatar 3 a 3. Jordi Saborit s’imposava a Ray Murphy, segon millor jugador del món i feia que només calgués un punt dels dos en joc per a la victòria de Catalunya. El partit decisiu va ser el de Paco Salido qui arribava al forat 18 empatat amb Eddie Carey. Fent una magnífica sortida deixava la bola a pocs centímetres del forat. L’irlandès no aconseguia entrar la bola al forat en el seu segon cop i Catalunya aconseguia el seu cinquè punt i el campionat. El darrer partit era guanyat per William Sheridan al català Dani Coleman i el resultat final quedava en 5 a 4.

Xavier Ponsdomènech seleccionador català valorava que el triomf s’havia basat en l’intens treball en els mesos previs i durant la competició. “En cap moment han deixat de creure en si mateixos. Sabien que amb molt esforç, malgrat l’altíssim nivell dels irlandesos, la victòria era possible. Havien de ser humils i lluitar cada forat”.

Podeu veure aquí la notícia del TN de TV3

El pitch and putt català torna a aconseguir una gran competició internacional després de guanyar la Copa del Món el 2004 i 2006! Enhorabona campions! Hem demostrat, per qui encara en té algun dubte, l’enorme potencial del nostre país!

Una nació, una selecció!