03.09.07

Victòria catalana en la penúltima prova del Mundial de Curses

Continua el domini

El català Kilian Jornet es va imposar el passat diumenge en la Ontake Skyrace disputada al Japó, la penúltima prova de la Buff Skyrunner, el Mundial de Curses de Muntanya. A la cursa, disputada a la regió de Nagano, hi van prendre part 400 corredors (40 d’ells, dones). Les adverses condicions climatològiques, però, van obligar a reduir el recorregut inicial, de 28 quilòmetres.
En categoria masculina, la victòria va ser per Jornet -la segona de consecutiva- per davant del local Toru Miyahara i del madrileny Raúl García. A la general del Mundial el mallorquí de la Selecció Catalana Tòfol Castanyer continua líder amb 8 punts sobre Raúl García i 12 sobre un altre català, Agustí Roc. Kilian Jornet és quart, a 26 punts.

Pel que fa a les noies, es va imposar l’andorrana Stephanie Jiménez, i la van acompanyar al podi dues catalanes, Anna Serra i Mònica Ardid. A la general, Jiménez és ara líder, amb 22 punts sobre les dues atletes catalanes, que estan igualades a la classificació.

Pel que fa al rànquing d’equips, Catalunya domina amb autoritat: té 1.830 punts, per 854 de la selecció d’Euskadi, que és segona. Així doncs, el pròxim dia 23 de setembre, en l’última prova del Campionat, la Zegama-Aizkorri que es dispuyarà al País Basc, la nostra Selecció revalidarà el títol Mundial per equips. A banda, si els resultats acompanyen, se’n podria afegir també algun d’individual.

Més informació a www.buffskyrunner.com