El disciplinat Dortmund va superar el PSG a la final de la Lliga de Campions

El Borussia Dortmund avança a la seva primera final de la Lliga de Campions des del 2013 després de vèncer el Paris Saint-Germain per 2-0 en el global a les semifinals.

Borussia Dortmund han avançat a la Champions League final després de vèncer París Saint-Germain 2-0 global a les semifinals.

Després de guanyar el partit d'anada a casa seva amb un esvelt marcador 1-0 la setmana passada, Edin TerzicEls homes de 's van produir una altra magnífica exhibició defensiva per prevenir Kylian Mbappé i co de tenir alguna alegria en el terç final.

El Dortmund va controlar una primera meitat enganyosa, abans de ser incondicional Mats Hummels va marcar el que va resultar ser el gol decisiu cinc minuts després del descans, convertint-se en el tercer golejador més vell en una semifinal de la Lliga de Campions.

Davant d'un ambient trepidant del Parc des Princes, es va convertir en una nit de desesperació Luis EnriqueEl PSG, que va colpejar la fusta quatre vegades notablement a la segona part i, finalment, no va poder trobar la manera d'entrar a la línia de fons del BVB ben organitzada.

La victòria del Dortmund els fa progressar a la seva primera final de la Lliga de Campions des del dia de l'any Jurgen Klopp el 2013 i manté vives les seves esperances d'emular la classe de 1997.

L'equip de Terzic ara pot anotar un viatge a l'estadi de Wembley a les seves diaris per a una peça destacada contra el Bayern de Munic de la Bundesliga o el Reial Madrid, 14 vegades guanyador, que dimecres s'enfrontarà a la segona semifinal.

Pel que fa al PSG, l'espera per guanyar una corona de la Lliga de Campions continua, i la derrota representa el que s'espera que sigui l'últim partit de Mbappé a la competició dels gegants francesos abans que el davanter vinculat al Reial Madrid marxi a final de temporada. a l'expiració del seu contracte.

Cagey primera part controlada per Dortmund

Tot i guanyar el partit d'anada, el Dortmund va entrar al partit invers com a desfavorits. No obstant això, en els primers 45 minuts a París hi havia poques evidències, i Terzic s'haurà mostrat satisfet amb l'inici controlat i disciplinat del seu equip, tot i que el PSG va tenir alguns moments engrescadors.

El BVB va anul·lar l'amenaça de Mbappé doblant-se a l'estrella francesa a l'esquerra del PSG. Hi va haver una ocasió en què Mbappé es va presentar amb una mitja oportunitat dins de l'àrea, però quan va alinear un xut després d'un Fabià Ruiz retallat, Hummels va fer un excel·lent repte en el tram per treure la pilota dels seus peus.

Uns segons després, el Dortmund va trencar al contraatac i va crear la millor ocasió de la primera part. Karim Adeyemi estava al centre d'això, ja que va utilitzar el seu ritme ampolla per córrer uns 60 metres cap a la porteria del PSG abans de forçar Gianluigi Donnarumma per fer una forta parada amb l'esquerra.

La resistència defensiva del Dortmund ha estat un factor clau per al seu èxit en el camí cap a les semifinals, i ara ha mantingut 10 porteria a la primera part en 12 partits de la Lliga de Campions aquesta temporada.

Les estrelles de Hummels, Mbappe tranquil mentre Dortmund frustra el PSG

El PSG va sortir volant dels blocs a la segona part i gairebé va marcar el seu primer gol de l'empat menys de dos minuts després del descans, però el migcampista adolescent Warren Zaire-Emery Només va poder col·locar el seu xut des d'un angle ajustat contra la cara del pal.

El Dortmund va esclatar immediatament per l'altre extrem i va guanyar un córner que van anotar gràcies a un cop de cap de bala del defensor estrella Hummels. El PSG va quedar una mica desprevingut quan Julian Brandt va arrossegar el seu racó cap a Hummels, que es va apartar Lucas Beraldo per assentir la pilota al pal posterior: el primer gol del BVB al Parc dels Princes.

Amb 35 anys i 143 dies, Hummels s'ha convertit en el tercer golejador més vell en una semifinal de la Lliga de Campions després de Ryan Giggs el 2011 (37 anys, 148 dies) i Edin Dzeko la temporada passada (37 anys, 54 dies) – L'únic gol anterior de Hummels a les rondes eliminatòries de la competició va tornar al febrer de 2013, quan va colpejar pel BVB contra el Shakhtar Donetsk als vuitens de final.

La pressió va ser sobre el PSG per respondre i va estar molt a prop d'aconseguir un gol just després de l'hora marcada quan el lateral esquerre Nuno Mendes va desencadenar un verinós xut de 25 iardes que va colpejar el pal llunyà.

El cap del Dortmund, Terzic, va incorporar Niklas Sule per Jadon Sancho i va passar a un cinc darrere durant els últims 20 minuts, mentre Bradley Barcola i Marco Asensio Van ser llançats per Enrique per donar una espurna molt necessària a l'atac del PSG, amb Mbappé jugant pel centre.

Poc després Marquinhos Va mirar una capçalera amb polzades d'ample, Mbappe va veure com un cop desviat des d'uns 10 metres va tallar la fusta, abans Vitinha després va colpejar un audaç cop de 30 iardes contra la part inferior del travesser, i la pilota va rebotar molt clarament per a l'alleujament del porter del BVB. Gregor Kobel.

La fusteria pot haver arribat al seu salvador un total de sis vegades a través de les dues cames, però el Dortmund es mereix en última instància tots els aplaudiments que se'ls presenten, especialment des del partit de tornada, ja que van llançar els seus cossos a la línia i van fer innombrables bloquejos per evitar que el PSG. de provar Kobel en zones perilloses.

Els dos equips tornaran ara a centrar la seva atenció en les tasques domèstiques, i el PSG rebrà diumenge el Toulouse a la Lliga 1, un dia després que el Dortmund viatgés a Mainz 05 a la Bundesliga.