21.06.17

La selecció catalana sub-17 de korfbal afronta el mundial de la categoria amb expectatives

Només els dos primers classificats de cada grup accediran a les semifinals de la competició

La selecció catalana disputa aquest cap de setmana el mundial sub-17 de korfbal. Una cita que cada any tenia lloc en dates properes a la Setmana Santa però que s’ha traslladat a un moment més estival, tot coincidint amb el final de la temporada. “Fins i tot la intenció és que el mundial sub-19, que aquest 2017 es va disputar a l’abril, també passi al juny”, puntualitza el director tècnic de la Federació Catalana de Korfbal (FCK), Luis Rosa, que afronta amb moltes expectatives la cita de Schijndel, als Països Baixos: “Tenim moltes esperances posades en aquesta generació. Han començat a jugar a korfbal als 7 o 8 anys, no com els meus companys de selecció i jo, que ens vam iniciar més tard. Això es va notant i ens permet reduir una mica la diferència de nivell amb Holanda, malgrat que ells comencen als 3 o 4 anys i, evidentment, el nombre de llicències segueix sense admetre comparació”, aclareix.

Un grup fort
Catalunya està inclosa en el grup A, amb els Països Baixos, la Xina Taipei, Alemanya i Hongria. L’altre grup el configuren Portugal, la República Txeca, Anglaterra, Bèlgica i un altre equip local, el KNKV RTC South. Els dos primers de cada grup passaran a les semifinals mentre que els altres tres jugaran una segona lligueta, que determinarà la lluita per les places a partir del cinquè lloc. “El sistema de competició és determinant. És clau estar bé en els encreuaments per evitar el que li va passar a la selecció sub-19, que va perdre just el partit que no havia de perdre, explica Rosa. El debut dels catalans serà contra Alemanya dissabte al matí (9.55 h), dia en què es jugaran la resta de partits de la primera fase, contra Xina Taipei (11.45 h) els Països Baixos (14.25 h) i Hongria (16.15 h).

Tots els partits tindran una durada de dos temps de 13 minuts, excepte les semifinals i les finals pel títol i pel tercer lloc, que consistiran de dos períodes de 20 minuts. Els empats es decidiran pel sistema de gol d’or i, en cas que sigui necessari, penals. La preparació de la selecció catalana sub-17 ha estat òptima, incloent un entrenament conjunt amb els Països Baixos sub-21, aquest mateix dimecres, a Montcada i Reixac.