05.04.17

L’esport català reforça els lligams internacionals a Dinamarca durant la fira Sport Accord

La delegació catalana ha explicat el potencial esportiu del país amb reunions amb personalitats d’alt nivell 

Catalunya ha tingut aquests dies una gran oportunitat per fer “nous passos en la internacionalització de Catalunya al món a través de l’esport”, segons el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, amb la presència a la fira internacional Sport Accord, que té lloc fins divendres a Aarhus (Dinamarca) amb un miler de delegacions de tot el món. Durant el saló, la cita més important del sector d’àmbit internacional, la delegació catalana hi té un estand per explicar el potencial com a país esportiu.

Amb l’espai propi a la fira, amb el lema “Catalonia, a sports country”, i les reunions realitzades amb personalitats d’alt nivell internacional de ciutats, comitès olímpics, governs i organismes esportius, Catalunya ha pogut mostrar a tot el sector el seu talent esportiu i les infraestructures de primer nivell del país.

A Gerard Figueras, l’han acompanyat aquests dies Antoni Reig, director del Consell Català de l’Esport; Gerard Esteva, president del Comitè Olímpic de Catalunya (COC) i president de la UFEC (Unió de Federacions Esportives de Catalunya); Francesc Serra, coordinador de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes; Josep Escoda, responsable de tecnologia del CAR de Sant Cugat; Jordi Sans, director de la UFEC, i Sílvia Matesanz, del CAR.

Tot i que part de l’expedició encara continuarà a Dinamarca fins divendres, Gerard Figueras ha tornat avui amb la “satisfacció d’haver pogut mostrar al món la realitat esportiva del nostre país i teixir complicitats amb actors esportius de l’àmbit internacional, amb els quals també hem conegut el funcionament de d’altres sistemes esportius i organitzacions de tot tipus”.

La reunió de més alt nivell ha estat la mantinguda amb el president del Comitè Olímpic Internacional, Thomas Bach, que ha fet l’obertura del saló. La comitiva catalana també s’ha reunit amb Anne Hidalgo, alcaldessa de París; Eric Garcetti, alcalde de Los Angeles, i amb els dirigents dels comitès olímpics de Kosovo, Besim Hasani; Àustria, Peter Mennel; República Txeca, Roman Kumpost, i Estats Units, Dragomir Cioroslan.

Trobada amb el comitè olímpic de Kosovo.


La delegació catalana amb el director de relacions internacionals del comitè olímpic dels Estats Units.

L’estada a Dinamarca també ha servit per reforçar la relació amb les federacions internacionals de natació, bàsquet i atletisme, gràcies a les trobades amb els respectius presidents Julio Maglione, Horacio Muratore i Sebastian Coe, així com amb representants de les federacions internacionals d’escacs, esquí nàutic i korfbal, entre d’altres. Pel que fa als contactes amb altres estats, Gal·les i Finlàndia també han pogut conèixer la realitat esportiva i els objectius imminents de l’esport català.

Reunió amb el govern de Gal·les.

Instal·lacions obertes al món
Catalunya ha tingut un estand a la zona d’expositors, on ha pogut projectar l’esport català i els seus dirigents al món, i explicar no només el seu potencial esportiu, organitzatiu i d’infraestructures, sinó també la recent activació del Comitè Olímpic de Catalunya (COC). Així, s’han ofert les instal·lacions i els serveis del Centre d’Alt Rendiment Esportiu (CAR) de Sant Cugat, l’Institut Nacional d’Educació Física de Catalunya (INEFC), el Canal Olímpic de Catalunya, el Rafting Parc del Parc Olímpic del Segre o el Circuit de Barcelona-Catalunya per tal que altres països puguin entrenar-s’hi i fer-hi estades.

D’altra banda, en el decurs de les reunions, els dirigents catalans han exposat la situació política que viu Catalunya i la previsió que si es produeix un resultat favorable en un referèndum es treballarà per tenir un COC oficialment reconegut per la comunitat olímpica internacional, a banda de donar a conèixer els beneficis que la independència tindria pel sector i pel país.

La fira Sport Accord reuneix més d’un miler de delegacions i persones influents del món de l’esport, a banda de 92 federacions internacionals. És l’esdeveniment anual més important del món de l’esport per facilitar la seva col·laboració i connexió, on participen representants de gairebé 100 federacions esportives internacionals, així com de comitès olímpics nacionals, ciutats i empreses que es dediquen al desenvolupament de l’esport. Sport Accord és l’associació internacional més potent després del CIO, perquè hi són totes les federacions internacionals, olímpiques i no olímpiques.