06.09.16

“Veure Catalunya a la inauguració d’uns Jocs Olímipcs seria molt emocionant”

Extracte de l’entrevista a Marc Crosas a Vilaweb

El futbolista Marc Crosas és un dels esportistes catalans que parla més clar i que sempre s’ha mullat públicament a favor del reconeixement internacional de l’esport català i de la independència de Catalunya. El diari digital Vilaweb, en moti de l’11 de setembre, li ha fet una entrevista on parla de la situació actual del país, en reproduïm una part.

—Nom: Marc Crosas
—Edat: 28
—Independentista?
—Des de quan? D’ençà que tinc memòria.

—Quin objectiu ha de tenir aquesta Diada?

—Continuar demostrant al món que no ens rendim i que persistiren en la lluita cívica que demostrem des de fa temps.

—Anem bé per assolir-lo?
—Cada any sembla difícil de complir les expectatives i cada Diada s’assoleixen. La no investidura de Rajoy i els avisos a la presidenta del Parlament de Catalunya, Carme Forcadell, ens han d’empènyer a continuar demostrant el nostre suport, sobretot a la classe política. Ens han respost.

—Per guanyar el RUI cal eixamplar més la base independentista?

—La base és forta. Aquests últims anys ha crescut molt. Només cal veure les mobilitzacions per veure que és ple de gent jove, que si fem un referèndum, en un futur podran votar. A banda, recordem que molts vots de l’estranger no van arribar, entre els quals el meu, des de Mèxic. En tot cas, jo crec que el moviment cada vegada té més adeptes.

—I com es pot ampliar més?
—És complicat. Però és clar que aquests darrers anys hem fet molta pedagogia i bona feina. I sobretot, demostrant que més pacífics que nosaltres no hi ha ningú. Siguem un milió o dos milions de persones. Això no s’ha vist enlloc més del món. Potser s’ha d’intentar penetrar més en esferes econòmiques i polítiques, tot i que no crec que sigui jo qui hagi d’explicar com fer-ho.

—Digueu-me algunes coses de la independència que us motiven i que feu servir per convèncer un indecís.

—Com a esportista i ara que acaben de fer-se els Jocs Olímpics de Rio de Janeiro, és molt clar que veure Catalunya representada en una inauguració seria molt emocionant per a tots. I ja no et dic sentir ‘Els segadors’ en un podi. Per una altra banda, el greuge econòmic que rebem és molt gros. Tots sabem que si gestionéssim els nostres impostos i els invertíssim a casa nostra, ens convertiríem en un dels països més potents d’Europa.

Podeu llegir l’entrevista sencera a www.vilaweb.cat