22.09.15

La Plataforma ProSeleccions presenta “L’hora de guanyar”

La història del FC Sant Llorenç de la Muga representa una metàfora del país

Que en el món de l’esport guanyar no ho és tot és un gran tòpic. Però la història de l’equip de futbol de Sant Llorenç de la Muga demostra que és veritat. A principis dels anys 90, aquest equip de l’Alt Empordà va encadenar 2 anys, 9 mesos i 4 dies sense guanyar cap partit, ni de lliga ni amistosos. Durant aquest període, en el que van jugar 68 partits, aquest grup d’amics és va mantenir unit, sense rendir-se, convençut que tard o d’hora s’acabaria aquella mala ratxa. Cada partit es vivia amb una passió insòlita. Junts, encaixant derrotes, es van fer més forts per seguir endavant. I les ganes i la il·lusió de tots va acabar tenint premi. Un diumenge, per fi, va arribar l’hora de guanyar.

Agafant aquest exemple, des de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes presentem el vídeo documental “L’hora de guanyar”, realitzat per la productora Metromuster. En cinc minuts, els protagonistes recorden les vivències sobre la mala ratxa que van viure durant gairebé 3 anys, acompanyats d’imatges històriques. El vídeo mostra que aquest esperit de persistència és una metàfora del que vivim com a país. Per fi, després de més de 300 anys d’espera, Catalunya és a punt de decidir el seu futur, amb llibertat i democràcia. I aquesta vegada, ha arribat l’hora de guanyar.

Aquest és el vídeo “L’hora de guanyar”: