07.10.14

En la Catalunya independent, el Barça jugarà la lliga que vulgui

Comunicat de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes

Arran de les declaracions del president de la Lliga de Futbol Professional (LFP) Javier Tebas en una entrevista a Onda Cero, la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes vol respondre les paraules de Tebas, que només volen infondre por i, en el fons, els seus arguments demostren tot el contrari. Assegura que el Barça, l’Espanyol i els altres clubs de futbol catalans no jugarien la lliga espanyola si Catalunya és independent. Això és fals perquè el Barça jugarà on vulgui i ja ha dit que seguiria jugant a la lliga espanyola. A més, algú creu que la LFP deixarà marxar el Barça?

D’entrada, Tebas comença malament quan assegura que Catalunya serà sempre Espanya, perquè Catalunya serà el que el seu poble decideixi. Tot seguit, fa una afirmació falsa quan assegura que els clubs catalans no podran jugar la lliga espanyola, ja que com ell mateix argumenta, podrien jugar-la si hi ha un acord entre Catalunya i Espanya i ell mateix assegura que no s’imagina la lliga espanyola sense el Barça. Aquest acord interestatal passaria per la modificació de la Ley del Deporte, un fet que, com explica el mateix Tebas, ja es va produir anys enrere per permetre la participació de clubs d’Andorra en les competicions espanyoles i que en un futur es podria repetir per obrir les portes als clubs d’una Catalunya independent.

Per tant, és ben lògic pensar que quan Catalunya sigui independent es farà efectiva aquesta modificació de la Ley del Deporte i el Barça i l’Espanyol disputaran la lliga espanyola perquè és el que més interessa a les dues parts. Sense el Barça i l’Espanyol, ho reconeix Tebas, la lliga espanyola quedaria devaluada a nivell esportiu i econòmic, per tot el que hi aporten els clubs catalans. Ara bé, si el govern espanyol no acceptés modificar la Llei, és fàcilment imaginable que qualsevol altra lliga europea voldria comptar amb un club tan potent i prestigiós com el Barça.