05.05.13

Gran ambient reivindicatiu a la primera cursa del circuit Corre per la Independència

Més de 1.600 inscrits a la cursa de la Fira de Sant Isidre de Cardedeu

El circuit de curses populars Corre per la independència ha donat el tret de sortida aquest matí amb la cursa de la Fira de Sant Isidre de Cardedeu. Pràcticament 1.500 corredors dels 1.600 que s’hi havia inscrit han participat en aquesta prova que enguany arribava a la 19a edició, i que és la primera de les que donen punts pel circuit. El guanyador de la cursa ha estat Mohamed Benhmbarka, per davant d’Otmane Btaimi i Nacho Cáceres. Pel que fa als atletes inscrits al circuit Corre per la independència, els més ràpids en categoria masculina han estat (per aquest ordre): David Marginedas, Xavi Arenas i Martí Boix, mentre en categoria femenina les primeres classificades han estat Maria Marcé, Anna Fonoyet i Irina Mas. Podeu consultar les classificacions completes del circuit al web oficial.

L’ambient reivindicatiu del circuit s’ha traslladat a Cardedeu, on un bon gruix de corredors han volgut manifestar el seu suport a la independència de Catalunya amb l’exhibició d’estelades i lluint la samarreta de la cursa, que s’ha presentat avui i ha estat un èxit. Aquesta samarreta té a la part frontal el lema ‘Corre per la independència’ i el logotip de l’Assemblea Nacional Catalana, mentre a les mànigues hi té l’emblema del circuit i el logotip de la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes. En les hores prèvies a l’inici de la cursa s’han venut 250 samarretes, i algunes de les autoritats presents, com l’alcaldessa de Cardedeu Calamanda Vila, duien posada una d’aquestes samarretes oficials en el moment de fer el lliurament dels premis.

La de Cardedeu ha estat la primera de les cinc curses que puntuaran a la classificació del circuit, organitzat per l’Assemblea Nacional Catalana i la Plataforma ProSeleccions Esportives Catalanes, amb el suport d’El 9 Esportiu. Al web del circuit www.correperlaindependencia.cat hi trobareu tota la informació i el reglament de les proves.

Aquí podeu veure la notícia que n’ha fet la Televisió de Cardedeu per la Xarxa de Televisions Locals: