04.01.12

Com ha anat el 2011 a les seleccions catalanes? (i 3)

Imparables en curses de muntanya i excel·lents resultats en físic-culturisme

La selecció catalana de físic-culturisme s’ha quedat ben a prop del títol mundial per països. Al Campionat del Món que es va celebrar el novembre a Itàlia, Catalunya va acabar en la segona posició, per darrera de França. Els esportistes catalans van aconseguir dues medalles d’or, de Jordana de Haro i Miguel Ángel Sánchez, dues de plata i tres de bronze. Uns mesos abans, al juny, el combinat català havia ocupat el tercer lloc a l’Europeu disputat a Bèlgica, amb un total de sis medalles.

En bowling, Catalunya va tenir dos representants a la Copa del Món que es va jugar el desembre a Sud-àfrica. Luz Adriana Leal va tenir un bon inici però no es va mantenir entre les primeres classificades i va acabar en 25a posició. Una actuació semblant va tenir Moisés Pérez, que va ser 30è. A l’Europeu, Catalunya va ocupar el 14è lloc en la modalitat de trios amb l’equip format per Marcial Ovide, Raúl Gálvez i Moisés Pérez. Aquest últim va ser 23è a la Copa d’Europa de Campions, on Sandra Torrents va acabar en la 12a posició.

Set Copes del Món consecutives són les que ha guanyat Catalunya en les curses de muntanya. Enguany s’ha viscut una pugna molt intensa amb la selecció basca però en l’última prova, disputada el setembre a Itàlia, el combinat català es va assegurar el títol. Un nou èxit dels nostres esportistes, que en l’apartat individual van tenir els millors resultats en la quarta posició de Pere Aurell en categoria masculina i la setena de Laia Andreu en la femenina.

Mal any per la selecció catalana de futbol australià, que no va poder completar una bona actuació a l’Euro Cup de Belfast, jugada el mes d’octubre. Catalunya va perdre els dos partits de la fase de grups i no va passar als quarts de final. Un pas enrere respecte als resultats de les últimes edicions, però dos endavant perquè la participació en competicions internacionals sempre suposa una victòria per la projecció de Catalunya a l’exterior.

Pel que fa al ball esportiu, al mes de gener Catalunya va participar a la UCWDC Dance Olympiad, una competició internacional disputada als Estats Units. Andrea Gomila, Mireia Alonso i Èric Olivera van aconseguir les tres medalles d’or de la delegació catalana.

Com ha anat el 2011 a les seleccions catalanes? (2)
Com ha anat el 2011 a les seleccions catalanes? (1)