26.11.09

5 anys de l’expulsió de Fresno

Catalunya va ser exclosa de la internacional de patinatge per pressions espanyoles

El 26 de novembre de 2004, avui fa cinc anys, la Federació Catalana de Patinatge va ser expulsa de la Federació Internacional on erem admesos, de forma provisional, des de feia 9 mesos. Trobades clandestines, suborns, pressions polítiques d’alçada portades a terme pel mateix president del govern José Luís Rodríguez Zapatero van acabar amb les esperances i drets catalans.

Isidre Oliveres de la Riba, català, i president aleshores de la Federació Internacional de Patinatge, va dimitir aquella mateixa nit de l’Assamblea de Fresno (EEUU). Aquest matí al Món a Rac1 ha valorat aquell moment i la seva actuació que ens va portar a l’expulsió definitiva.

{mp3}Rac1-Ignasi Olivera de la Riba{/mp3}