11.10.07

Catalunya, Euskadi i Galícia treballaran plegats

L’objectiu: Seleccions oficials

Els governs de Catalunya, Euskadi i Galícia formaran a partir d’ara un front comú amb l’objectiu d’aconseguir que les seleccions nacionals respectives puguin superar l’actual situació que els impedeix participar en competicions oficials. La Secretària General de l’Esport Anna Pruna, el director d’esports basc José Ramon Garai, i la directora general gallega Marta Souto, van mantenir ahir una primera reunió formal al Palau de la Generalitat per establir les bases d’aquest nou marc de col·laboració i donar caràcter oficial i públic als contactes que fins ara havien mantingut de forma puntual i oficiosa. Des d’ara, els representants dels tres governs en matèria esportiva es reuniran periòdicament.
Aquesta aliança tindrà com a objectiu avançar cap al reconeixement internacional de Catalunya, Euskadi i Galícia com a països esportius i, per extensió, aconseguir que les seleccions catalana, basca i gallega dels diferents esports puguin ser acceptades com qualsevol altra pels organismes internacionals corresponents. Però més enllà d’aquesta prioritat, els representants dels tres governs estan d’acord a ampliar el marc de col·laboració a d’altres qüestions, com ara l’esport escolar, el femení, els centres de tecnificació, els temes comuns que afectin al Consejo Superior de Deportes (CSD) i qualsevol aspecte o millora que pugui beneficiar l’esport de les tres nacionalitats.

En aquest sentit, si bé l’aliança ja és un fet, un dels acords que va sortir de la reunió d’ahir és donar-hi més rellevància redactant un manifest conjunt que serà llegit públicament abans del partit que Catalunya i Euskadi jugaran el 29 de desembre a Bilbao. El document explicitarà la formació d’aquest front comú i expressarà la voluntat dels tres governs de treballar plegats per vèncer la resistència de l’estat espanyol en l’afer de les seleccions.

Foto: Xavier Bertral