28.12.06

Catalunya s’imposa a un combinat mundial i demostra el seu potencial en hoquei patins.

En categoria femenina Catalunya bat Xile per 3-2

Més de 5 mil persones van omplir el Palau Blaugrana en una gran festa reivindicativa a favor de les seleccions catalanes i el reconeixement internacional. Catalunya va tornar a demostrar el seu enorme talent en hoquei patins imposant-se, en categoria masculina, a un combinat d’estrelles mundials anomenat Reno World’s All Star . El resultat final va ser de 12 a 11 a favor de l’equip que entrena Jordi Camps. Josep Maria Selva, amb cinc gols, va ser el màxim anotador de la selecció catalana i un dels grans protagonistes. Teixidó (2), Cáceres, Masoliver, Tibau, Pujadas i Gual van completar el marcador, mentre que pel Reno W. Stars el millor va ser Carlitos López, amb cinc dianes.

Abans, la selecció catalana femenina d’hoquei es va imposar a Xile, campiona del món, per 3-2.
A les graderies molt ambient, que només es va trencar per escoltar l’himne Nacional de Catalunya, i pancartes per tots els gustos com una que reclamava ”Seleccions Catalanes Ja!”.

Armando Quintanilla, president de la Federació Xilena i vicepresident de la Confederació Sud-americana de Patinatge (CSP), no es va voler perdre l’esdeveniment. A títol personal va afirmar que l’admissió de la Federació Catalana (FCP) dins la CSP, que es va votar a Buenos Aires fins i tot amb aplaudiments, es mantindrà inamovible a pesar del que hi hagi dit Ernesto Cajaravilla, president de l’organisme. “No hi ha raons”, segons Quintanilla, perquè la prevista segona assemblea tingui cap transcendència respecte a aquesta qüestió.

Tot i que no està confirmat, el primer campionat que Catalunya podria disputar és la Copa Amèrica, que tindrà lloc al maig. El que sí que és segur és la presència de la selecció catalana al Sud-americà sub-20 que al setembre acollirà Xile.