L’heroi de Costa d’Ivori, Simon Adingra, és l’equip del torneig de la CAN

Després d’un mes emocionant d’acció a la Copa d’Àfrica de Nacions, el país amfitrió Costa d’Ivori es va coronar campió després de venir des de darrere per vèncer a Nigèria en una final espectacular. Aquí, passem pel nostre equip del torneig, que inclou jugadors de Sud-àfrica, Angola, Cap Verd, RD Congo, Mali i Costa d’Ivori.

El stopper sud-africà Ronwen Williams, guanyador del premi al porter del torneig, ocupa el seu lloc en el nostre millor onze després d’excepcionals exhibicions en els vuitens de final. El jugador de 32 anys va ajudar el seu equip a netejar la porteria en cinc dels seus sis partits al llarg de la competició, mentre que els seus actes heroics en la tanda de penals als quarts de final contra Cap Verd quedaran en el record. Els notables esforços de Williams durant l’últim mes l’han fet tornar una qualificació WhoScored de 7,34.

Continuant amb els Bafana Bafana, el lateral dret Khuliso Mudau s’aconsegueix un lloc al nostre equip del torneig, després d’haver començat els set partits de la seva nació en el camí cap a un tercer lloc. La millor actuació de Mudau va arribar a la victòria dels quarts de final contra Cap Verd, on va fer cinc tacles, una intercepció, dos taps i cinc despatxos. El jugador de 28 anys acaba el torneig amb una qualificació WhoScored de 6,87, el que el converteix en el lateral dret millor valorat de la competició.

El primer dels tres representants d’Angola en el nostre millor XI és el defensa Kialonda Gaspar, que va jugar en cadascun dels cinc partits de la seva nació al llarg del torneig, abans de retirar-se contra Nigèria als quarts de final. En tota la competició, Gaspar va guanyar un total de 26 duels aeris, va fer quatre tacles, vuit intercepcions i la friolera de 37 despejades en el seu camí cap a una qualificació WhoScored de 7,19.

Acompanyant Gaspar al centre de la defensa hi ha Logan Costa de Cap Verd, que s’aconsegueix un lloc a l’equip del torneig després d’haver obtingut una qualificació WhoScored de 7,15. Les fortes demostracions defensives de Costa van ajudar al seu equip a arribar a la fase de quarts de final, mentre que la seva actuació més valorada va ser en l’empat 2-2 de la fase de grups amb Egipte, on va guanyar tres duels aeris, va fer quatre tacles, dues intercepcions, set despatxos i tres taps. per obtenir una qualificació WhoScored de 8,18.

L’ex lateral esquerre del West Ham Arthur Masuaku completa la nostra esquena, després d’haver impressionat amb les seves actuacions amb la República Democràtica del Congo, que va arribar a les semifinals, només per perdre davant l’eventual campiona Costa d’Ivori. Masuaku va jugar cada minut amb el seu país durant tot el torneig i va anotar en la seva victòria de vuitens de final contra Guinea, mentre que també va fer 15 tacles i 11 passades clau per obtenir una qualificació global de WhoScored de 7,11.

El migcampista de 20 anys Kamory Doumbia, que va marcar quatre gols en un partit de la Lliga 1 amb el Brest al desembre, va continuar mostrant el seu talent prometedor en el torneig d’enguany. El migcampista malià va oferir una assistència en cadascun dels dos primers partits del grup del seu país, contra Sud-àfrica i Tunísia, mentre va començar els dos partits de la fase eliminatòria. En total, Doumbia va fer 14 entrades, tres intercepcions, vuit passades clau i tres regates amb èxit en un torneig impressionant per al jove.

L'heroi de Costa d'Ivori, Simon Adingra, és l'equip del torneig de la CAN

El migcampista sud-africà Teboho Mokoena va retornar una qualificació WhoScored de 7,09 per les seves actuacions durant la Copa d’Àfrica de Nacions, especialment les contra Namíbia, el Marroc i Nigèria. Mokoena va marcar tant als vuitens de final com als quarts de final, mentre que va fer un total de nou entrades, sis intercepcions i 13 passades clau al cor del migcamp dels Bafana Bafana.

El migcampista angolès Fredy s’aconsegueix un lloc al nostre millor onze, després d’haver donat assistències en les victòries contra Burkina Faso i Namíbia. L’home d’Antalyaspor també va contribuir amb vuit tacles, set despatxos i 11 passades clau per registrar una qualificació global de WhoScored de 7,08.

Tot i que només va començar dos partits, l’impacte de l’extrem del Brighton Simon Adingra a la Copa d’Àfrica de Nacions d’enguany va ser crucial. El jove de 22 anys va marcar un empat als 90 minuts en el enfrontament dels vuitens de final amb Mali, que Costa d’Ivori guanyaria a la pròrroga, alhora que també va assistir als dos gols de la seva nació en la victòria final per 2-1. Nigèria per aconseguir la glòria. Juntament amb les seves contribucions decisives davant la porteria, Adingra també va fer 13 passades clau i va completar nou regates amb èxit al llarg de la competició per obtenir una puntuació global de WhoScored de 7,24.

Al capdavant del nostre equip del torneig hi ha l’atacant angolès Gelson Dala, que va marcar quatre gols en cinc partits amb el seu país quan va arribar a la fase de quarts de final per primera vegada des del 2010. Els quatre gols de Dala li van ajudar a endur-se la classificació WhoScored. de 7.40, convertint-lo en el nostre jugador del torneig.

Completant el nostre millor XI l’extrem de Cap Verd Ryan Mendes, que va tenir una mà directa en tres dels vuit gols de la seva nació al torneig d’enguany. Mendes va marcar en la victòria per 3-0 contra Moçambic, abans de donar una assistència contra Egipte i de tornar a trobar la xarxa de manera crucial en la victòria per 1-0 sobre Mauritània als vuitens de final. torneig amb una puntuació WhoScored de 7,09.