El Man City bat dos rècords de CL i n'amplia un altre amb la victòria de Copenhaguen

El Manchester City bat dos rècords de la Lliga de Campions i n'amplia un altre després de vèncer el Copenhaguen per 3-1 en el partit de tornada dels vuitens de final a l'Etihad Stadium dimecres.

Manchester City n'han trencat dos Champions League rècords i en va ampliar un altre després de batre Copenhaguen 3-1 en el partit de tornada dels vuitens de final a l'Etihad Stadium dimecres.

Després d'aconseguir la victòria d'anada per 3-1 a Dinamarca fa tres setmanes, la victòria amb el mateix marcador en el partit invers a casa va assegurar que els Citizens s'asseguraven un pas segur als quarts de final per a una setena temporada consecutiva, la més llarga. carrera actual de qualsevol equip d'Europa.

Pep GuardiolaL'equip de s'ha avançat amb dos gols en els primers 10 minuts gràcies a una volea ben colpejada de Manuel Akanji després d'un córner, i un cop de llarga distància de Julià Álvarez que es va escapar dels guants del porter del Copenhaguen Kamil Grabara.

Els visitants van tirar enrere un poc abans de la mitja hora, amb un exhome del Southampton Mohamed Elyounoussi arrodonint un ràpid contraatac per aconseguir el primer gol del club danès a la Lliga de Campions a Anglaterra.

Tanmateix, el City va restaurar el seu coixí de dos gols la nit en què Erling Haaland clínicament va escombrar un tir amb l'esquerra a la cantonada inferior dreta en el temps de descompte de la primera part, igualant Sergio Agüerorècord de gols de la Lliga de Campions per posar els titulars en control de creuer.

Tot i que el Man City no va poder augmentar el seu avantatge durant una segona part sense gols, el Man City s'ha convertit en el primer equip de la història de la competició europea important a marcar tres o més gols en nou partits consecutius a casa.

La victòria dels Citizens també els ha convertit en el primer club anglès que guanya 10 partits seguits de la Lliga de Campions i només el tercer equip de la història de la competició després del Reial Madrid (2015) i el Bayern de Munic (2013 i 2020).

A més, el City ha ampliat a 30 partits el seu homenatge invicte a la Lliga de Campions, un rècord anglès que està a sis partits de la ratxa de 24 partits de l'Arsenal sense perdre el set entre setembre de 2004 i abril de 2009.

Els Citizens, que van provar l'última derrota de la Lliga de Campions a casa seva el setembre del 2018 contra el Lió, només estan a vuit partits del rècord d'invictes a casa de tots els temps a la competició establerta pel Barcelona (38) entre el 2013 i el 2020.

El Man City ha guanyat 28 partits impressionants durant els seus 30 partits invictes a casa, amb el Shakhtar Donetsk a la fase de grups 2019-20 i l'Sporting de Lisboa als vuitens de final de la 2021-22, els dos únics equips que han impedit que els homes de Guardiola s'apuntessin. .

L'entrenador del Manchester City, Pep Guardiola, el 3 de març de 2024

Després de vèncer el Copenhaguen, Guardiola va insistir que no dóna per fet la progressió del Man City a la Lliga de Campions, i va dir als periodistes: “Per a mi, cada vegada que arribem a la fase de grups 'uau' perquè sé com de difícil és. Sé el difícil que és. és.

“Tot és difícil. La Premier League és difícil, la FA Cup és difícil. La gent ara ho dóna per fet. Està bé però sabem internament, l'entrenador i els jugadors, que tot és difícil.

“Això és el que vull que senti el meu club, des de la jerarquia, la gent que hi treballa, els jugadors, que tot és complicat. Tot i així estem a totes les competicions. Està molt bé”.

El Man City, que descobrirà els seus oponents de quarts de final el 15 de març, tornarà a centrar la seva atenció en la cursa pel títol de la Premier League amb un enfrontament de primer nivell contra el líder Liverpool el proper diumenge.