24.10.19
Futbol Sala

El futur del futbol sala català aspira a lluir durant el mundial sub-13 de Reus

L’esdeveniment, que tindrà lloc del 28 d’octubre al 3 de novembre, és el primer en aquesta categoria i el tercer d’abast mundial en terres catalanes

La selecció catalana sub-13 aspira a completar un gran paper en la primera edició del mundial de la categoria, que tindrà lloc del 28 d’octubre al 3 de novembre al Pavelló Olímpic de Reus. L’equip d’Ammar Mohadr està enquadrat en el grup C, juntament amb França, Sud-àfrica i Austràlia, davant dels quals mirarà d’obtenir una plaça per als quarts de final. Es classifiquen els dos primers de cada grup i els dos millors tercers però seria important assolir la primera plaça per poder eludir els grans favorits: els equips sud-americans.

Un entrenament a La Garriga de la selecció catalana masculina sub-13 de futbol sala amb vista al mundial de Reus 2019.
Un entrenament a La Garriga de la selecció catalana  amb vista al mundial.

Tercer mundial a Catalunya
Aquest serà el tercer mundial de futbol sala que acull Catalunya, després dels femenins del 2008 i del 2017, a Balaguer. El primer també es va celebrar al Pavelló Olímpic de Reus i va acabar amb triomf de la selecció catalana. Tanmateix, Mohadr, que comptarà amb Àlex Villaplana com a segon entrenador, té uns objectius que van molt més enllà de guanyar a tota costa: “La nostra missió com a entrenadors és educar. Es pot fer tot a la vegada, inculcant valors de joc net”. Per ell, “l’equip té molt bona base per poder competir. Sobretot la meva idea és fer un bloc que vagi a una, i el més important és fer una pinya dins del grup, per poder arribar als èxits esportius. Sabem de la dificultat que té un Mundial, però ningú no ens treu la il·lusió de creure, i estic convençut que farem un bon paper i que serem una selecció referent”.

La preentació d'Ammar Mohadr com a seleccionador de Catalunya sub_13 de futbol sala per al mundial de Reus del 2019.
La preentació d’Ammar Mohadr com a seleccionador de Catalunya sub_13.

Preparació intensa
La selecció catalana jugarà consecutivament contra França (dilluns, 17 h), Sud-àfrica (dimarts, 17 h) i Austràlia (dimecres, 17 h), abans d’afrontar les eliminatòries. Un desafiament tècnic i físic que requeria una gran preparació, que s’ha concentrat als diumenges i que ha estat acompanyada d’alguns partits amistosos. En el primer, Catalunya va superar (2-5)  l’infantil de la Unió Llagostense; en el segon, es va imposar a l’equip cadet de La Garriga (3-7); i, en el tercer, va empatar (3-3) contra el cadet del Centelles. La preparació s’acabarà aquest divendres dia 25 (15.30 h) contra el Bolton anglès al pavelló de La Bàscula de Barcelona, abans de concentrar-se definitivament a les comarques tarragonines.

Sorteig del mundial sub_13 de futbol sala Reus 2019.
La composició dels grups del mundial sub-13 de Reus, que comença dilluns.

La convocatòria
El seleccionador Ammar Mohadr ha tancat una convocatòria formada per 13 jugadors:

PORTERS:
1 Joel Grau (AE Sallent)
12 Rocco De Ponte (CFS La Garriga)
13 Gerard Prat (Centelles)

TANQUES:
2 Hugo Virgil (Corbera)
3 Biel López (CFS La Garriga)
4 Darío González (Unió Llagostense)

ALES:
5 Ismael Abbadi (AE Sallent)
6 Guillermo Segura (Centelles)
7 Iván González (Unió Llagostense)
10 Yassir Abbadi (AE Sallent)
11 Aleix Asensio (CFS La Garriga)

PIVOTS:

8 Adrià Corbella (Corbera)
9 Jordi Marimon (CFS La Garriga)

Podeu consultar més detalls de la competició a través d’aquest web.