09.09.19
Quad Rugbi

Tercer lloc de Catalunya al 2n Trofeu Internacional de Quad rugbi de Barcelona

La selecció catalana va avançar una posició respecte a la primera edició i va plantar cara als equips nacionals de la República Txeca i d’Itàlia

La selecció catalana de Quad rugbi va tancar en tercera posició la 2a edició del Trofeu Internacional de Quad rugbi disputat al CEM de l’Espanya Industrial de Barcelona. L’equip de la Federació Catalana d’Esports de Persones amb Discapacitat Física (FCEDF) no només va avançar un lloc respecte a la primera edició de l’any passat, quan va ser quart, sinó que va oferir un gran paper contra els combinats nacionals de la República Txeca i d’Itàlia.

Una acció de la selecció catalana contra Itàlia en el Trofeu Internacional de Quad Rugbi de Barcelona.
Una acció de la selecció catalana contra Itàlia a Barcelona.

Un debut potent
Els tres partits de la primera fase es van disputar dissabte. Els dos primers del grup únic es classificaven per a la final de diumenge, mentre que els altres dos accedien al duel per a  la tercera posició. Catalunya va debutar contra la selecció txeca i, malgrat plantar cara, va cedir per set punts de marge (39-32). Els jugadors dirigits per Paula Murillo van tornar a mostrar un gran rendiment enfront d’Itàlia, que només es va imposar de sis (35-41). Només quedava el compromís davant del combinat ALL STAR de la federació espanyola (FEDDF) que, malgrat la igualtat i l’emoció fins al final, es va decantar del cantó català (45-40).

Un temps mort de la selecció catalana contra Itàlia en el Trofeu Internacional de Quad Rugbi de Barcelona.
Un temps mort de la selecció catalana en el Trofeu Internacional de Quad Rugbi.

El segon triomf, diumenge 
Sense el desgast acumulat del dia anterior, la selecció catalana va guanyar amb molta més autoritat el segon compromís contra l’equip de la FEDDF (42-28), que li va donar el tercer lloc. En la gran final del torneig, la República Txeca es va desfer d’Itàlia en un gran partit per part de totes dues seleccions, tot proclamant-se, d’aquesta manera, campiona de la 2a edició del Trofeu Internacional de Quad Rugbi a Barcelona. Un certamen cada vegada més consolidat que aquest 2019 ha fet un pas endavant amb la participació de més equips nacionals. Marc Subirón, jugador del BUC de Barcelona, va ser designat MVP Puntuació mitja de la competició.