12.06.18
Futbol 7

Sisè lloc en el Ciutat de Barcelona de futbol 7

La selecció de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) va plantar cara al campió del 2017, el CP United

La selecció catalana va tancar en sisena posició la 13a edició del Trofeu Internacional Ciutat de Barcelona de futbol 7, que es va disputar la setmana passada al camp del CEM Clot de la Mel. L’equip de la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals (FECPC) va protagonitzar una trajectòria ascendent i va posar en serioses dificultats el campió del 2017, el CP United anglès, en el duel per la cinquena plaça. Abans, el conjunt de Ramón Del Pino s’havia quedat sense opcions de pujar al podi en caure derrotat contra els Estats Units i l’altre representant anglès, el South West CP United, en la primera fase.

Catalunya, al Ciutat de Barcelona 2018 de futbol 7 per a persones amb paràlisi cerebral.

Contra un referent
Catalunya no va tenir cap opció durant el seu debut contra la selecció dels Estats Units (6-0) que, amb la victòria, es va assegurar una plaça per a la final. El combinat nord-americà, malgrat presentar un equip molt jove i comptar amb set debutants, és el 4t millor del món, i ho va demostrar des del primer moment (6-0). D’aquesta manera, els de Ramón Del Pino es veien obligats a batre el dissabte el South West CP United per seguir tenint opcions de pujar al podi. L’equip anglès havia perdut amb els Estats Units exactament pel mateix resultat i això feia que, en cas d’empat contra Catalunya, s’hagués hagut de jugar una pròrroga i, en cas de ser necessari, llançar penals.

Catalunya, al Ciutat de Barcelona 2018 de futbol 7 per a persones amb paràlisi cerebral.

Qüestió d’efectivitat
La selecció catalana va crear ocasions de gol contra el South West CP United, però es va trobar un equip molt ben treballat al darrere que, a més, comptava amb l’arma de l’efectivitat. El resultat al descans era de 0-1, després que els anglesos culminessin un contraatac al minut 24 de partit. La igualtat es va mantenir durant bona part del duel però Catalunya es va acomiadar de qualsevol opció a 10 minuts del final, quan el conjunt visitant va establir el 0-3. “Hem fet el que hem pogut”, va afirmar el jugador Ismael Grau. D’aquesta manera, els de Del Pino quedaven enquadrats amb els encara vigents campions del CP United en la lluita pel cinquè lloc.

Catalunya, al Ciutat de Barcelona 2018 de futbol 7 per a persones amb paràlisi cerebral.

Poc premi pels mèrits
En el darrer partit, Catalunya va avançar-se en el marcador en dues ocasions, que significaven les primeres dianes de l’edició del 2018. Ismael Grau va ser l’autor de l’1-0 (15’) i del 2-1, a cinc minuts per al descans. Un gol, aquest últim, de falta directa que havia provocat ell mateix. Abans havia estavellat una pilota al pal i Raül Carrillo havia posat seriosament en perill el porter anglès, però va ser el CP United l’equip que va tenir més fortuna, amb un gol psicològic en l’últim minut de la primera part. A la represa, just quan la selecció catalana estava pressionant més, els anglesos van sentenciar amb dos gols en pocs minuts de diferència.

Argentina, al Ciutat de Barcelona 2018 de futbol 7 per a persones amb paràlisi cerebral.
Argentina, campiona del Ciutat de Barcelona 2018 de futbol 7.

Argentina, campiona
El títol se’l va acabar emportant la selecció argentina en batre els Estats Units amb contundència (5-0). Encara més desigualada va estar la lluita per la tercera plaça, amb golejada d’Escòcia al South West CP United (9-0). Dinamarca, última del grup on no hi havia Catalunya, es va classificar en la setena  posició. L’argentí Mariano Morana va ser escollit millor jugador i va ser el màxim golejador amb 12 dianes. Podeu consultar tots els resultats, i reviure íntegrament tots els partits per Youtube, a través d’aquest enllaç.