19.01.18

Cita solidària amb les seleccions catalanes d’handbol aquest diumenge a Granollers

Els combinats masculí i femení s’enfrontaran als equips locals en el debut de Xavier Pascual i Pau Campos a les banquetes de Catalunya

Per segon any consecutiu, les seleccions catalanes d’handbol seran protagonistes de la campanya solidària “Somriures que Curen”, amb la disputa de dos partits contra els equips masculí i femení del Club Balonmano Granollers. La cita serà aquest diumenge, dia 21, al Palau d’Esports de la capital del Vallès Oriental, i tots els diners recaptats aniran a benefici de l’Hospital Sant Joan de Déu, que els destinarà la lluita contra el càncer infantil. L’entrada a l’esdeveniment, organitzat per la Mútua de Granollers i el BM Granollers, amb el suport la Federació Catalana d’Handbol (FCH), tindrà un preu de cinc euros, i permetrà veure els duels entre el KH-7 BM Granollers i la Selecció Catalana Absoluta Femenina (16.15 h); i entre el Fraikin BM Granollers i la Selecció Catalana Absoluta Masculina (18.15 h). Aquest últim enfrontament serà retransmès en directe per La Xarxa TV.

Al·licients de tot tipus
Tal com destaca el president del BM Granollers, Josep Pujadas, “l’èxit dels partits serà que les grades estiguin plenes”, atès que la finalitat principal és solidària. L’any passat, l’esdeveniment va recaptar més de 7.000 euros, en aquella ocasió destinats a la lluita contra la leucèmia infantil. Tot i això, els al·licients esportius són més que evidents, començant per la presència de Xavier Pascual i Pau Campos a les banquetes de Catalunya. El primer assumeix la direcció de la selecció catalana masculina tot aprofitant l’aturada de les competicions del FC Barcelona, arran de la disputa de l’europeu de seleccions de Croàcia. El segon, per la seva banda, designat en el càrrec de manera permanent, inicia la seva etapa al capdavant del combinat femení amb un gran repte en el punt de mira, la Copa de les Nacions que es disputarà al maig a Galícia. El partit contra les vallesanes li permetrà extreure les primeres conclusions. Curiosament, Campos va ser el tècnic que va dirigir la selecció masculina en l’edició de l’any passat, prenent el relleu de Carlos Viver, actual responsable del combinat espanyol femení.

Convocatòria de nivell, malgrat Espanya
La selecció masculina no podrà comptar amb els set catalans que disputen amb Espanya l’europeu de Croàcia ni, com és lògic, amb la resta dels jugadors del BM Granollers, diumenge adversaris. El públic, per tant, es veurà privat del talent de Joan Cañellas, Viran Morros, Valero Rivera, David Balaguer, Adrià Figueras, Ferran Solé i Aitor Ariño, convocat diumenge d’urgència per substituir el lesionat Ángel Fernández en el campionat continental. Ariño formava part de la llista inicial de Xavier Pascual que, malgrat tot, acumula molt de talent. Destaca la presència dels jugadors del primer equip del Barça Aleix Gómez i Víctor Tomàs, inexplicablement descartat pel seleccionador espanyol, el català Jordi Ribera, així com d’altres efectius que militen en la màxima categoria: Víctor Montoya (Guadalajara); Xavier Castro i Marc Canyigueral (Ciudad Encantada); Daniel Arguillas, Adrià Pérez i Gerard Carmona (Huesca); i Arnau Garcia (Fenix Toulouse). La resta de convocats són el porter Pol Sastre (Niça, de la 2a francesa); Víctor Saez (Sant Quirze), que substitueix Ariño; Víctor Tremps (Barça B); Jordi Gonzàlez, Arnau Palahí, Joan Vilanova, Jordi Planas, Marc Jordán, Pere Arnau i Ricard Reig.

Un equip de futur
Pel que fa a la selecció femenina, tot i que Campos no podrà comptar amb les jugadores del Granollers, únic equip català de la Divisió d’Honor, ha pogut configurar un bloc molt sòlid, amb majoria d’efectius de la Divisió de Plata provinents dels següents clubs: BM La Roca, Sant Joan Despí, Sant Vicenç, Sant Quirze, JH Mataró i OAR Gràcia Sabadell. També hi serà Laura Masip, del Vilamajor. La resta de convocades són les següents: Lorena Ramírez, Marina Fradera, Agnès Ribas, Sara Galamba, Alba Martín, Clàudia Sabaté, Anna Villalba, Marcel·la Esquerra, Paula Corrales, Alba Almansa, Marta Barbeito, Desiree Carballo, Ona Muñoz, Clara Poo i Remei Prat. L’handbol català està en un excel·lent estat de forma, tal com va quedar comprovat en l’últim estatal infanti, cadet i juvenil de Galícia.