06.11.17

Catalunya participarà en cinc competicions internacionals durant el que resta de 2017

La majoria dels compromisos de les seleccions catalanes, inclòs el mundial de futbol sala femení de Balaguer, seran durant el mes de novembre

Catalunya estarà representada internacionalment en cinc competicions esportives durant els dos mesos que resten per acabar l’any. La majoria d’esdeveniments amb participació oficial catalana es concentraran durant el mes de novembre, mentre que al desembre (del 8 al 10) hi ha previst el mundial de tamborí indoor a Vilanova i la Geltrú. Aquest és un dels dos títols on la selecció catalana exercirà d’amfitriona. L’altre serà el mundial de futbol sala femení, que es disputarà a Balaguer del 19 al 26 de novembre. Els altres compromisos internacionals amb delegació catalana pròpia són de Bowling, Bike trial i Físic-culturisme.

Bowling
Aquesta setmana es disputa la Copa del Món Qubica-AMF de Bowling, que té lloc a Hermosillo (Mèxic) fins al diumenge 12 de novembre. Lluís Montfort participa en la categoria masculina i Ingrid Julià, en la femenina. Tots dos van certificar la classificació en el Campionat de Catalunya disputat al Bowling Pedralbes de Barcelona. El jugador barceloní destaca per la seva experiència i torna a la competició després d’uns anys d’absència, mentre que la jugadora de Granollers debutarà en una Copa del Món.

 

BikeTrial, a la República Txeca
La localitat txeca de Brno acollirà, l’11 i el 12 de novembre, l’europeu indoor de BikeTrial. Es tracta de l’única competició continental -la resta són d’abast mundial- que disputaran les seleccions catalanes de tots els esports en aquest tram final de 2017. També serà l’únic Campionat d’Europa de BikeTrial d’aquest any, després de la cancel·lació de l’europeu de Sant Fruitós de Bages, previst el 30 de setembre, per la coincidència amb el referèndum de l’1 d’octubre. Abans, s’havien disputat amb gran èxit, també a Catalunya, el mundial de Pujalt (Anoia), del 14 al 18 d’agost, i la Copa del Món Elit de Barcelona, el 16 de setembre.

 

Mes intens de Físic-Culturisme
Aquest dissabte s’ha disputat a la Sala Pal.ladius de Pallejà l’Open de Catalunya de Físic-Culturisme, que era classificatori per al mundial de Bordeus del 25 de novembre. En un esport on afinar l’estat de forma és tan decisiu com al Físic-Culturisme, és clau que les competicions classificatòries i les finals estiguin separades per pocs dies. Això ja passa amb el campionat d’Europa, que cada any es disputa escasses setmanes després del Campionat de Catalunya. En principi estava previst que l’Open de Catalunya es disputés el 15 d’octubre i el mundial, el 4 de novembre, però tot s’ha retardat a causa de les destrosses ocasionades per l’huracà Maria a l’illa de Guadalupe, que havia d’acollir el principal esdeveniment de l’any.

 

Balaguer, capital del futbol sala femení
Aquest mes també es disputa la tercera edició del mundial femení de futbol sala, que tindrà lloc a Balaguer del 19 al 25 de novembre. La inauguració de la competició serà el dumenge 19 a les sis de la tarda i, una hora i mitja més tard, tindrà lloc el debut de la selecció catalana. Els rivals de Catalunya en la primera fase, segons el sorteig que va tenir lloc fa un mes a la seu de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), seran l’Argentina i França. Segons el seleccionador, Christian Roldan, aconseguir la primera plaça de grup serà bàsic per a alimentar el somni de repetir l’èxit de Reus 2008, quan la selecció catalana va ser campiona del món.

 

El mundial de tamborí, al desembre
Ja en ple mes de desembre, del 8 al 10, Catalunya organitzarà un altre mundial, en aquest cas de tamborí indoor i amb doble participació de la selecció amfitriona, ja que hi haurà competició masculina i femenina. L’objectiu serà superar els resultats de la fins ara única edició, Mantova 2013, on l’equip femení va conquerir el bronze i el masculí va ser cinquè. Vista l’evolució del tamborí català en els últims anys, és més que possible. La seu de referència de la competició serà el pavelló Isaac Gálvez de Vilanova i la Geltrú, on és previst que s’hi apleguin una desena de seleccions masculines i vuit de femenines.