15.09.17

El Pacte Nacional de l’Activitat Física i de l’Esport de Catalunya deixa el sector “a punt” pel nou Estat

La Plataforma Proseleccions i el COC són dues de les entitats que signen el document, base d’una futura Llei adaptada als nous temps

El Palau de la Generalitat va acollir ahir l’acte de signatura del Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya que, segons el conseller de la Presidència i portaveu del Govern, Jordi Turull,  assenta les bases “d’un ambiciós horitzó per a l’activitat física i l’esport català”. El document consensua les aportacions de més de 250 entitats, administracions i empreses de l’àmbit esportiu, de la salut i de l’educació, i compleix els objectius d’establir l’esport i l’activitat física com a quart pilar de l’estat del benestar, de simplificar la legislació vigent i de garantir l’estabilitat del sector a partir de la col·laboració pública-privada. La Plataforma Proseleccions Esportives Catalanes, a través del seu president, Xavier Vinyals; i el Comitè Olímpic de Catalunya, de la mà del seu president, Gerard Esteva, van ser dues de les entitats que ahir van rubricar el Pacte, que ha de ser la base d’una nova Llei de l’Activitat Física i l’Esport de Catalunya adaptada a tots els escenaris de futur, inclosa la independència del país.

“Tenim l’encàrrec i el mandat democràtic de deixar el país a punt per a la consecució d’un nou Estat. Aquests reptes que assumim ens faran ser un país referent a Europa i en el món occidental”, va destacar el secretari general de l’Esport, Gerard Figueras, que va recordar que el Pacte Nacional de l’Activitat Física i l’Esport es va iniciar a construir a finals del mes de gener “amb un ampli i enriquidor procés de participació per dissenyar un nou model de governança en l’àmbit de l’esport a Catalunya”. Sobre l’adaptació al nou marc polític que pot sorgir arran del referèndum de l’1-O, Figueras va deixar palès que “l’esport català aspira a estar representat ben aviat als Jocs Olímpics pel COC. És un dels punts que inclou el Pacte Nacional”. En la mateixa línia es va referir Jordi Turull -que va presidir l’acte-, i que va indicar que Catalunya és “una nació que té ànima esportiva i amb aquesta mentalitat podem afrontar el moment transcendental que viu el país”.

Fotos: Jordi Estruch / SGE

 

DOCUMENTS DE REFERÈNCIA

MARC D’ACTUACIÓ I DADES DE CONTEXT

PACTE NACIONAL DE L’ACTIVITAT FÍSICA I DE L’ESPORT DE CATALUNYA