25.07.17

Dues seleccions catalanes acaben quartes als campionats d’Europa de beisbol i softbol

El representant britànic va apartar l’equip masculí de Little League de la lluita per les medalles, mentre que el botxí del combinat femení de Senior League van ser els Brabant Bandits

La selecció catalana masculina de beisbol de Little League (sub-13) va finalitzar la seva participació en el campionat d’Europa-Àfrica, classificatori per a les World Series dels Estats Units, en una meritòria quarta posició.  Després d’haver pujat tres anys seguits al podi, en aquesta ocasió, el combinat d’Óscar Román es va quedar a un pas de les places d’honor, malgrat haver acreditat un balanç de 4 victòries i 2 derrotes. El conjunt que va impedir l’accés dels catalans als partits decisius va ser el britànic, que ja s’havia imposat per la mínima en la primera fase (3-2) i més endavant ho va fer de manera més contundent (6-0).  S’ha de tenir present que les semifinals no es disputaven de la manera tradicional, sinó que Catalunya havia d’intentar guanyar dos partits per enfrontar-se a Itàlia en el duel pel títol.

Moments de brillantor
Les victòries de la selecció catalana van ser contra els representants dels Països Baixos, Alemanya, Bèlgica i Bielorússia. Va ser especialment meritòria la segona (1-2), ja que es va  produir (1-2) contra un combinat alemany format per jugadors nord-americans residents en una base militar de Kaiserslauten. En total, el balanç de carreres va ser de 47 a favor i 15 en contra i, tenint present que hi havia 14 equips en la competició, les conclusions de l’actuació a Kutno (Polònia) només poden ser positives.

De menys a més
D’altra banda, la selecció femenina de softbol de Senior League (sub-17) també va participar en el torneig classificatori per a les World Series a Breda (Països Baixos). L’equip de Miriam Alcázar també va acabar en quarta posició, després de trobar-se tres adversaris molt competitius i complicats de derrotar. Cal tenir present, però, l’experiència acumulada i l’evolució experimentada durant la competició, atès que en el partit pel tercer i quart lloc, contra un dels dos conjunts locals, el Brabant Bandits, va estar disputat fins a l’últim out. El resultat final va ser 5-1, en el que va significar la segona anotació de les catalanes en tota la competició.