17.07.17

Els catalans obtenen cinc de les sis places al podi en la Vertical Cabanera, del circuit mundial

Laure Orgué s’imposa en categoria femenina i Jan Margarit venç per davant d’Oriol Cardona i Pere Rullan, de la selecció de la FEEC

Els participants catalans van oferir un domini aclaparador en la vuitena edició de la Vertical Cabanera, a Capdella (Pallars Jussà), que aquest any formava part del circuit mundial de curses verticals la International Skyrunning Federation (ISF).  Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà) va ser el guanyador en categoria masculina, seguit, per aquest ordre, per dos dels quatre components de la selecció de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC): Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) i Pere Rullan (La Molina Club d’Esports). Els altres dos eren Josep Roset (CE Navàs) i Marc Traserra (Club Excursionista Voltregranès ARS), cinquè i onzè respectivament. Pel que fa a la categoria femenina, la guanyadora va ser la vigent campiona del món, Laura Orgué (UE Urgellenca), a qui van acompanyar al podi la basca María Zorroza, segona, i Clàudia Sabata (AE Mountain Runners del Berguedà). En total, cinc podis de sis possibles per als corredors locals.

La competició estava organitzada pel Club d’Esquí Pobla de Segur i sortia des de Capdella per enfilar-se cap al Montsent de Pallars (2.883 metres). En concret, els participants van recórrer 5,2 quilòmetres i van superar 1.463 metres de desnivell positiu. Amb la seva victòria i un registre de poc més de 58 minuts, Margarit va superar el rècord que tenia Marc Solà des del 2012 (1h02:12). Un temps que també van batre Cardona i Rullan, que fins a uns 400 m de l’arribada no es van acomiadar definitivament de la primera posició. Pel que fa a la competició femenina, Orgué va arrodonir la seva victòria amb la consecució d’un altre repte, aconseguit fora de competició: ser capaç de completar els 692 metres de distància i 340 m de desnivell positiu que separen Sallente i l’Estany Gento uns segons més ràpid (16:20) que no ho pot fer el telefèric de la Vall Fosca.

Fotos: Facebook Vertical Cabanera