01.02.16

La selecció catalana de raquetes de neu arrasa a Suècia

Els atletes catalans han monopolitzat els podis de la Siljan Snowshoe

L’excel·lent nivell de Catalunya en les curses de raquetes de neu s’ha tornat a posar de manifest a la Siljan Snowshoe Race, que s’ha disputat a la localitat sueca de Rättvik. Els esportistes de la selecció catalana han ocupat tots els llocs del podi en les categories masculina i femenina, demostrant un domini aclaparador.

En dones, Ragna Debats (CE de Muntanya La Cameta Coixa) ha estat la vencedora, Rosa Valls (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà) ha estat segona i Sílvia Leal (CE Pontsicà), tercera.

En categoria masculina, Just Sociats (CE Terrassa) ha pujat al lloc més alt del podi. L’han acompanyat, compartint la segona plaça, Jan Margarit (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà) i Marc Traserra (Club Excursionista Voltreganès ARS). A més, el quart classificat també va ser un atleta de la selecció catalana, Genís Calves.

 

 

Cal remarcar que la Siljan Snowshoe Race és una de les proves de raquetes de neu més importants del calendari internacional. Entre els anys 2011 i 2013 va acollir la Copa d’Europa de Raquetes de Neu i el 2014 va ser la seu del Campionat del Món. Just Sociats va aconseguir-hi la medalla de bronze.

Precisament Sociats, que enguany compagina la faceta de corredor amb la de seleccionador, destaca que “aquest any alguns dels atletes locals més forts no han competit i n’hem sortit beneficiats. La Siljan ha estat un excel·lent entrenament pel Campionat del Món de la setmana que ve. La sortida i arribada de la cursa ha estat des del mateix poble, i en alguns trams no hi havia neu! En total, més de 8 quilòmetres de recorregut que ens han portat fins a unes pistes d’esquí i una zona de bosc molt maca. Amb aquesta victòria hem fet país”.

Amb la confiança d’aquests bons resultats, Catalunya anirà a per totes al Campionat del Món que es disputarà dissabte a Vezza d’Oglio (Itàlia) en el marc de La Caspolada.

 

Informació i imatges: FEEC