10.04.13

El CNI planeja que els jugadors del Barça es posicionin contra la independència de Catalunya

Dins del pla per aturar la independència que ha destapat la revista Interviú

El subdirector de la revista Interviú Luis Rendueles ha explicat aquest matí en una entrevista al programa ‘El món a RAC1’ el pla que el CNI, dirigit per Félix Sanz Roldán, té preparat per intentar frenar el procés d’independència de Catalunya. El pla, publicat per la seva revista aquesta setmana, “és una operació d’uns quants anys, consistent a buscar gent important i influent a Catalunya, per exemple jugadors del Barça, que es pronunciïn a favor de continuar a Espanya”. Segons Rendueles, el pes dels jugadors blaugrana podria arribar a decantar entre un alt percentatge de la població indecisa, tant si es pronuncien a favor com en contra de la llibertat de Catalunya.

Intervíu revela que el pla, anomenat ‘Horizonte Después’, tenia tres fases, la primera de les quals consistia a potenciar i la presència de tertulians i periodistes en mitjans de comunicació catalans que defensessin la conveniència de mantenir Catalunya dins l’estat espanyol. En aquest marc, la segona fase del pla contemplava regar amb diners els mitjans de comunicació més unionistes que es publiquen a Catalunya. Finalment, la tercera pota del projecte consistiria en treure a la llum dades en poder dels serveis d’intel·ligència i de la policia. D’aquesta manera, atacant les cares visibles del procés, s’intentaria desactivar-lo. Rondueles ha assegurat que el pla estava previst posar-lo en marxa després de les eleccions del passat 25 de novembre, però que tot feia pensar que s’hauria començat a aplicar abans.