14.03.13

La Selecció Catalana vol un altre final gloriós a la Copa d’Europa de raquetes de neu

Laia Andreu i Rafa Parés intentaran revalidar els títols continentals

Els corredors de la Selecció Catalana de raquetes de neu disputaran aquest diumenge la cursa més decisiva de la temporada. Una vegada més, la Copa d’Europa acabarà amb la Master des Neiges, una prova que té lloc a la localitat francesa de Thônes i que enguany arriba a la 32a edició. Després de les primeres curses els atletes catalans estan ben situats per repetir els èxits de la temporada passada, en què van ser els millors d’Europa per equips i també en les categories masculina i femenina, gràcies a Gabriel Crosas i Laia Andreu.

Laia Andreu ocupa la primera posició de la classificació general de la Copa d’Europa i aspira a revalidar el títol en la màxima competició continental, que ja seria el 6è de la seva carrera. En categoria masculina, el català més ben situat per proclamar-se campió és Rafa Parés, ja que, segons informa la FEEC, Just Sociats, que va guanyar l’anterior prova a la Vall de Núria, no podrà ser a la Master des Neiges. La federació catalana ha facilitat la llista d’atletes catalans que participaran a la cursa francesa: Francisco Garcia, Rafa Parés i Jordi Uró, en categoria masculina, i Laia Andreu, Mònica Ardid i Montse Martínez, en la femenina.

La Master des Neiges és una cursa de 10 quilòmetres amb un recorregut molt tècnic i exigent, amb un ascens de 650 metres i un descens de 500 metres més. La temporada passada el podi femení de la competició va ser plenament català: Mònica Ardid va guanyar la cursa, seguida per Laia Andreu i Sílvia Leal.