17.01.13

Una obsessió malaltissa

Les banderes de Llanos de Luna són l’enèsima imposició espanyola

La delegada del govern espanyol a Catalunya, María de los Llanos de Luna, ha obert un nou front contra els ajuntaments catalans: no només els denunciarà si no pengen la bandera espanyola a la façana dels consistoris sinó que també exigirà que tots els edificis públics ho facin. És el cas de Corbera de Llobregat, on Llanos de Luna ha requerit a l’alcalde, Manel Ripoll, que l’escola, les instal·lacions de la policia local, el poliesportiu municipal, la biblioteca i el camp de futbol tinguin la bandera espanyola penjada a l’edifici.

La imposició dels símbols no és nova, però demostra un cop més l’obsessió de l’estat espanyol, i de la senyora Llanos de Luna en particular, d’omplir Catalunya de ‘rojigualdas’. Com diria el ministre José Ignacio Wert, “espanyolitzar els catalans”. L’Ajuntament de Corbera ja ha fet saber que no han complert el requeriment de la delegació del govern “per motius econòmics”. I és que en un moment de crisi com l’actual, generar una despesa innecessària als governs municipals amb la compra de banderes espanyoles i la instal·lació de pals per hissar-les resulta una incoherència i una broma de molt mal gust.

El més greu de tot plegat és que la senyora Llanos de Luna pot pensar que l’obligació que als equipaments esportius, com el camp de futbol o el poliesportiu, hi pengi la bandera espanyola pot fer canviar el desig del poble i, per art de màgia, veient aquell tros de tela penjat d’un edifici, la gent hi començarà a creure més i se’l sentirà com a propi.

La maquinària ultranacionalista espanyola funciona a ple rendiment, i només hi ha una solució: escapar-ne, sortir d’aquest Estat que no accepta la nostra identitat, la nostra cultura ni la nostra llengua i tenir-ne un de propi. Ser lliures per ser nosaltres.