25.07.12

La propera vegada, millor un Catalunya-Estats Units

Molt públic però poc ambient en l’amistós de bàsquet del Palau Sant Jordi

Alguns periodistes espanyols s’han sorprès de l’ambient fred, segons ells, que es respirava al Palau Sant Jordi ahir amb motiu del partit de bàsquet entre les seleccions d’Espanya i els Estats Units. Res d’estrany. El partit es jugava a Barcelona. A Catalunya hi ha molta afició pel bàsquet, i per tant és ben normal que el Sant Jordi estigués ple amb prop de 16.000 persones que volien veure un bon partit de bàsquet amb molts jugadors de l’NBA sobre la pista. Res més.

En general, el públic del bàsquet català no és fan de “la roja” sinó un aficionat del bon bàsquet. Veure en directe els germans Gasol i la resta d’NBAs presents al partit no es pot fer massa sovint i això vam anar a fer la majoria, no pas a aplaudir Espanya. Segons les enquestes més recents (vegeu la del diari ARA de diumenge 22 de juliol), més del 50% de la població votaria a favor de la independència quan es pregunti en  referèndum, però és que fins al 64% estan d’acord en que les seleccions catalanes participin en competicions oficials. D’aquest 64%, un 38% rebutja donar suport a “la roja”. Tot ben lògic i explicable.

Als periodistes espanyols que encara els sorprèn que les seleccions espanyoles a Catalunya no siguin aplaudides ni seguides com ho són a Espanya, només els cal parlar una mica més amb tothom del món de l’esport català i no només amb aquells que tenen interessos o por a les represàlies de les federacions o de l’administració espanyola.

Hi ha un fet evident, si ahir al Sant Jordi, hagués estat la selecció catalana qui hagués jugat contra la nord-americana, l’ambient no hauria estat fred sinó tot el contrari.

I el resultat? Sempre ens quedarà el dubte, perquè quan l’afició anima de debò…