23.12.09

Possible Espanya-Euskadi en el Torneig de bàsquet de Barakaldo

La selecció sub-18 espanyola confirma la seva assistència al campionat

La selecció espanyola masculina sub-18 de bàsquet ha confirmat la seva presència al II Torneig Internacional Ciutat de Barakaldo que també el disputarà Euskadi. Així doncs, a la semifinal Espanya s’enfrontarà contra Alemanya, mentre que Euskadi tindrà com a rival a Eslovènia. En cas d’una pèrdua o una victòria d’ambdues seleccions, es produïria un Espanya-Euskadi (a la final o a la lluita pel tercer lloc).

Aquest fet no es subratlla en el comunicat oficial que la FEB (Federación Española de Baloncesto) ha emès a tots els mitjans però a la web oficial www.feb.es, s’especifica el calendari dels partits, tenint en compte els horaris dels enfrontaments posteriors a les semifinals.

El seleccionador espanyol Juan Antonio Orenga dirigià el conjunt dels 16 jugadors convocats i considera que “será un test previ al Campionat d’Europa de Lituània”. Sorprèn la normalitat amb la que arriben en un torneig on coincidiran amb una selecció no reconeguda oficialment com és la d’Euskadi però falta per veure quina será la decisió final en cas de coincidir en un partit directe. De moment, el darrer precedent el tenim amb el Catalunya-Espanya de futvòlei on tot l’aparent aprovació, la selecció espanyola es va fer enrere finalment de l’Open Internacional del Vendrell.

El proper dimarts 29 de noviembre es disputaran les semifinals i el dimecres 30 sabrem si arriba un matx, sense dubte interessant, entre Euskadi i Espanya.