12.02.09

Catalunya i els Dragons a Barcelona

El 20 de juny, gran jornada de rugbylliga

Aquest dimarts s’ha confirmat: el proper 20 de juny l’Estadi Olímpic Lluís Companys serà un gran centre de catalanitat i rugbylliga o rugby XIII. I ho serà per partida doble. Primer amb un partit amistòs de la nostra Selecció Nacional de rugby lliga contra un rival encara per determinar (s’està negociant amb diverses federacions) i després amb un altre partidàs, el que jugaran els Catalans Dragons de Perpinyà i els Warrington Wolves, corresponent a la Super League.

S’hi espera l’assistència de diversos milers de seguidors nord-catalans i anglesos, que acostumen a desplaçar-se en massa per fer costat als seus jugadors. A més, l’organització establirà preus populars, per intentar motivar els aficionats catalans a assistir-hi i, d’aquesta manera, començar a introduir-los en un esport espectacular i en el qual ja comptem amb el reconeixement oficial de la federació europea (RLEF).
Serà una jornada emocionant d’esport i cultura, ja que, a més, els jugadors dels Dragons baixaran a Barcelona la Flama de la Llengua que prèviament hauran recollit al Canigó,i ho faran acompanyants de diverses corals de Perpinyà, que entonaran Els Segadors abans dels partits.

Aquest matí s’ha fet a Barcelona la presentació d’aquests dos enfrontaments i de la nova temporada dels Dragons a la màxima competició europea de clubs, la Super League anglesa. Hi han assistit el president i vicepresident del club, Bernat Guasch i Llibert López, així com Christophe Jouffret, membre del’execuriva de la RLEF. Abans, han signat un conveni amb el president d’Òmnium Cultural, Jordi Porta. Un conveni pel qual els Dragons es comprometen a posar especial èmfasi en la difusió de la llengua i cultura catalanes a la Catalunya Nord. Els excel·lents resultats que estan obtenint i l’important volum de seguidors que estan arrosegant segur que jugaran a favor d’aquest propòsit.